Lækre hverdagsopskrifter

Nem æbletærte

Æbletærte
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en hjemmelavet æbletærte med kanelsukker. Den kræver ingen æltning, dej på bordet eller klistrede fingre. Det er så nem en opskrift. Server med creme fraiche eller vaniljeis, imens den stadig er lidt lun. Det er en helt forrygende dessert eller kage til kaffen.

Ingrediensliste

 • 130 g. sukker
 • 130 g. smør
 • 2 stk. æg
 • 130 g. hvedemel
 • 2 stk. æble
 • 2 spsk. sukker
 • 0,5 tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Pisk sukker og æg, så det bliver lyst og luftigt. Det tager cirka 3-4 minutter.
 3. Smelt smør og lad det køle en smule af.
 4. Vend smør og hvedemel i dejen.
 5. Smør en springform (Ø22 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i.
 6. Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i tynde både. Placer dem oven i dejen hele vejen rundt.
 7. Bland kanel og sukker og drys det oven på æblerne.
 8. Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 15 minutter.

Bedøm denne ret

Opskrift på nem æbletærte

Opskrift på en nem æbletærte med kanel og masser af æbleskiver. Server med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis, så har du en simpel dessert, som smager forrygende og som er hurtig at lave. Æbletærte minder os sådan om vores bedsteforældre. Vi fik altid serveret den bedste hjemmelavede æbletærte hos dem. De havde nemlig deres egne æbletræer, så når sommeren var ved at være forbi og efteråret var på vej, så begyndte æblerne at modnes.

Og det er jo bare så lækkert at lave æblekage ud af danske æbler. Det smager så skønt og så var det bare fedt at kunne gå ud i haven og hente helt friske æbler. Der er ingen tvivl om, at når vi en dag skal flytte i hus, så skal vi have vores helt eget æbletræ, så vi kan bage masser af lækre æbletærter. 

LÆS OGSÅ: Frugttærte med vaniljecreme og frisk frugt

Æbletærte

Tærte med æbler og kanel

Kombinationen af æbler, sukker og kanel går man aldrig helt galt i byen med. Det smager bare skønt og er så simpelt, som noget kan være. Udover det, så er der også den lyse og luftige bund, som er lavet på smør, sukker og mel. Den komplimenterer æblerne rigtig godt og giver den absolut lækreste tærte.

Æbletærte

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag