Nem æbletærte
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
40 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Den bedste opskrift på en hjemmelavet æbletærte med kanelsukker. Den kræver ingen æltning, dej på bordet eller klistrede fingre. Det er så nem en opskrift. Server med creme fraiche eller vaniljeis, imens den stadig er lidt lun. Det er en helt forrygende dessert eller kage til kaffen.
Ingrediensliste
- 130 g. sukker
- 130 g. smør
- 2 stk. æg
- 130 g. hvedemel
- 2 stk. æble
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. stødt kanel
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk sukker og æg helt hvidt. Det tager cirka 3-4 minutter.
- Smelt smør.
- Vend smør og hvedemel i dejen.
- Smør en springform (Ø22 cm) eller et tærtefad med smør. Hæld dejen her i.
- Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i tynde både. Placer dem oven i dejen hele vejen rundt.
- Bland kanel og sukker og drys det oven på æblerne.
- Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
Nem æbletærte
Opskrift på den nemmeste og bedste æbletærte med kanel. Server med en klat kold creme fraiche eller en kugle vaniljeis, så har du en simpel dessert, som smager forrygende.
Æbletærte minder os sådan om vores bedsteforældre. Vi fik altid serveret den bedste hjemmelavede æbletærte hos dem. De havde nemlig deres egne æbletræer, så når sommeren var ved at være forbi og efteråret var på vej, så begyndte æblerne at modnes.
Og det er jo bare så lækkert at lave æblekage ud af danske æbler. Det smager så skønt og så var det bare fedt at kunne gå ud i haven og hente helt friske æbler.
Der er ingen tvivl om, at når vi en dag skal flytte i hus, så skal vi have vores helt eget æbletræ.
LÆS OGSÅ: Frugttærte med vaniljecreme og frisk frugt
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.