Panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce og ris

Panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce og ris
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på en omgang panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce, ris og kålsalat. En nem hverdagsret med svinemørbrad.

Ingrediensliste

  • Panerede mørbradbøffer

  • 300 g. svinemørbrad
  • 1 stk. æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 30 g. pankorasp
  • salt/peber
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Asiatisk sauce

  • 0,5 dl. ketchup
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 nip sukker
  • Kålsalat

  • 0,5 stk. spidskål
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. sojasauce
  • 1 nip sukker
  • 0,5 tsk. hvidvinseddike
  • Andet

  • 160 g. ris
  • 1 spsk. sort sesamfrø
  • 0,25 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

Kålsalat og asiatisk sauce

  1. Start med at lave den asiatiske sauce.
  2. Alle ingredienserne røres sammen i en skål og sættes til side.
  3. Nu til kålsalaten. Snit spidskål fint med en kniv eller på et mandolinjern.
  4. Varm en pande op uden fedtstof. Rist sesamfrøene på panden til de er gyldne og dufter nøddeagtige. Tag dem herefter fra.
  5. Rør de resterende ingredienser sammen til dressingen. Kom sesamfrøene i.
  6. Vend herefter snittet spidskål med dressingen. Masser dressingen godt ind. Anret salaten i en skål og sæt til side.

Panerede mørbradbøffer

  1. Rens mørbrad, så den er fri for sener.
  2. Skær den i bøffer af ca. 2-3 cm.
  3. Bank bøfferne flade med en kødhammer.
  4. Kom æg i en skål og pisk det sammen. Kom hvedemel i en anden skål og pankorasp samt salt/peber i en tredje skål.
  5. Vend først bøfferne i hvedemel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp-blandingen.
  6. Varm en pande op med olie. Når olien er varm, så tilsættes bøfferne på panden.
  7. Lad dem stege i ca. 2-4 minutter på hver side til de er gyldne og sprøde.
  8. Læg dem herefter fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på (så kan det suge overskydende olie).

Andet

  1. Kog ris efter pakkens anvisning.
  2. Server dine kogte ris med panerede mørbradbøffer, asiatisk sauce og kålsalaten.
  3. Pynt med sorte sesamfrø (kan udelades) og fintsnittet forårsløg.
Bedøm denne ret

Opskrift på panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce og ris

En omgang panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce, kogte ris og kålsalat, som er stærkt inspireret af den asiatiske ret, Tonkatsu. Hvis du er vild med det asiatiske køkken, så vil den her opskrift uden tvivl være noget for dig. Sprøde, pankopanerede svinemørbradsbøffer, som serveres med kogte ris og en asiatisk sauce, som laves på ketchup og soja. Det er faktisk en virkelig god hverdagsret, som slet ikke er svær at lave. Der er til gengæld fuld fart på smagen og det er på ingen måde en kedelig ret. Vi er kæmpe fans!

Vi kan godt komme til at lave de samme retter igen og igen, når det gælder svinemørrbad. Men her på det sidste er vi begyndt at skære mørbraden ud i bøffer og så panere dem. Det bliver nærmest sådan nogle små svinekødsnuggets og det er altså virkelig lækkert. For at gøre dem så sprøde som muligt, så er de selvfølglig paneret i pankorasp og stegt i olie.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lækker aftensmad her

Panerede mørbradbøffer med asiatisk sauce og ris

Tonkatsu med svinemørbrad

Som sagt så er det en slags Tonkatsu, som blot er lavet med svinemørbrad i stedet for koteletter, som man normalvis laver Tonkatsu med. Det er en paneret schnitzel, hvor vi så bare har lavet det ud af mørbrad i stedet for. Det giver nogle mindre bøffer, men det smager hammergodt. Efter bøfferne er skåret ud, så banker vi dem let for at gøre dem mere møre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Havde taget en mørbrad op, men anede ikke hvad jeg skulle lave, så kiggede jeg lige lidt herinde og faldt over denne opskrift. MUMS! Det var et hit. Ikke sidste gang jeg laver den ❤️

Skriv en kommentar