Pasta alla zozzona

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem, smagfuld og lækker opskrift på Pasta alla Zozzona, som er med guanciale, salciccia og tomat. En ægte italiensk pastaret.

Ingrediensliste

  • 120 g. guanciale
  • 1 stk. løg
  • 200 g. salciccia pølser
  • 400 g. pasta
  • salt/peber
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 3 stk. æggeblomme
  • 100 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Skær guanciale ud i små tern.
  2. Hak løg fint.
  3. Varm en pande op uden fedtstof. Kom guanciale på og steg imens der røres.
  4. Tag skindet af salcicciapølserne og fordel i klumper på panden. Steg sammen med guanciale indtil det er sprødt og gyldent.
  5. Tilsæt nu løg til panden.
  6. Tilsæt nu hakkede tomater på dåse, salt og peber. Lad det simre i et par minutter.
  7. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  8. I en skål blandes revet parmesan med æggeblommer og lidt pastavand. Rør det sammen til en cremet masse.
  9. Når pastaen er kogt drænes det (gem evt. lidt pastavand) og vendes i det resterende på panden. Sluk for blusset. Tilsæt æggeblandingen og rør godt rundt. Tilsæt evt. lidt ekstra pastavand, hvis det er nødvendigt.
  10. Smag til med salt/peber.
  11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pasta alla zozzona

En virkelig simpel og nem opskrift på Pasta alla Zozzona, som er en italiensk pastaret med guanciale og salciccia i en tomat-æggesauce. Den smager så godt og er samtidig så nem at lave! En perfekt hverdagsret eller weekendret for den sags skyld. Den består af få ingredienser og er stadigvæk fyldt med smag.

Guanciale minder om pancetta og er skåret af udskæringer fra kæberne. Det kan dog være lidt svært at få fat i, i almindelige supermarkeder. Så erstat blot med almindelig bacon eller tørsaltet bacon, hvis det er. Det smager også skønt. Salciccia pølse kan man nærmest købe i alle supermarkeder efterhånden. Vi har i hvert fald haft held med at finde det i Netto, Meny, Bilka og generelt større supermarkeder.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på pastaretter her

Pasta alla zozzona

Pastaret med guanciale og salciccia

Det er en udsøgt pastaret, hvor der altså både er brugt guanciale og salciccia, som begge er italienske delikatesser. Det er oprindeligt et mix mellem den italienske pastaret Amatriciana og den klassiske Carbonara. Så hvis du trænger til at tilføje en ny ret til dit pasta-game, så kan vi virkelig anbefale dig at prøve den her. En cremet og lækker pasta i en udsøgt tomatsauce. Sådan en går man aldrig galt i byen med.

Efter det er muligt at købe salciccia i de fleste supermarkeder, så er det virkelig også blevet vores go-to, når vi laver pastaretter. Det er sådan en krydret og lækker pølse, som giver masser af smag til retten. Vil du prøve andre retter med salcicciapølse, så kan du finde alle vores opskrifter lige her.

Pasta alla zozzona

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar