Pasta med kantareller Pasta med kantareller Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en cremet omgang pasta med kantareller og bacon. Den bedste pastaret med kantareller og bacon i flødesauce. Ingrediensliste 200 g. kantareller 2 spsk. smør 100 g. bacon i tern 1 stk. løg 3 fed hvidløg 1 dl. hvidvin 1 stk. hønsebouillonterning 3 dl. madlavningsfløde 2 spsk. creme fraiche 60 g. parmesan 0,5 stk. citron salt/peber 200 g. pasta 0,25 bundt frisk persille Fremgangsmåde Rens dine kantareller. Brug en børste til at børste jord af og skær enderne af. Sæt til side. Hak løg og hvidløg fint. Varm en pande eller wok op med smør. Når smørret er smeltet, så kommes kantareller på. Lad dem sautere under omrøring til vandet fordamper og de får lidt farve. Tag dem herefter fra på en tallerken. Sæt panden eller wokken tilbage på blusset. Tilsæt så bacon i tern. Lad det stege til baconen er gylden. Tilsæt så løg og hvidløg. Lad det sautere et minuts tid. Tilsæt så hvidvin. Lad alkoholen fordampe og lad det koge lidt ind. Tilsæt så madlavningsfløde, smuldret bouillonterning og creme fraiche. Skru lidt ned for varmen og lad det simre. Kog pasta efter pakkens anvisning i godt saltet vand. Riv parmesan fint. Kom parmesan i saucen og smag til med lidt frisk citronsaft, salt og peber. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra. Kom pasta op i saucen og tilsæt også lidt af pastavandet. Rør det godt sammen og lad retten samle sig. Kom halvdelen af dine stegte kantareller i og vend godt rundt. Anret din pastaret på tallerkener. Top med fintrevet parmesan, finthakket persille og de resterende stegte kantareller. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars pande Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på pasta med kantareller I anledningen af at kantareller og mange pluk-selv svampe er i sæson, så får du har opskriften på pasta med kantareller og sprød bacon i en cremet flødesauce. Temaet for vores opskrifter i samarbejde med Fiskars er at bruge vilde ingredienser, som man kan plukke ganske gratis i den danske natur. Dét at gå på opdagelse i naturen og finde råvarer kaldes “at sanke” og det er noget, som vi begge synes er noget af det hyggeligste. At gå ud i naturen med et formål om at finde ingredienser, eksempelvis som kantareller, der kan bruges i madlavningen. Det er en hyggelig aktivitet, som man kan lave alene, med venner og veninder, familie eller med sine børn. Og så er det jo et kæmpe plus, at råvaren er gratis og det er så tilfredsstillende at tilberede noget, som man selv har fundet. LÆS OGSÅ: En fransk Tarte Tatin Cremet pastaret med kantareller Og når du så har plukket dine egne kantareller, så er det tid til at tilberede dem. Vi har her brugt dem i en cremet pastaret med sprød bacon, hvidløg, masser af smør og parmesan. Det bliver simpelthen ikke bedre. Til at tilberede retten har vi brugt ét af vores favoritprodukter fra Fiskars’ All Steel serien, nemlig wokken. En wok kan nemlig bruges til så meget andet end wokretter. Den er god til pastaretter og især hvis man skal lave en stor portion. Generelt er vi glade for All Steel produkterne fra Fiskars. Som vi også har nævnt før, så er de nemlig 100% fri for plastik og PFAS. De er lavet af 90% genanvendt stål – og er 100% genanvendelige. All Steel Wokken har også en Ceratec™-belægning, som er en 100% plastfri, keramisk-baseret belægning, der giver meget gode non-stick egenskaber. Det forklarer også hvorfor den er god til pastaretter. Man slipper nemlig for, at det brænder på. Og så er den supernem at rengøre, hvilket vi også vægter højt. Hvornår er kantareller i sæson? Kantareller begynder at pible frem omkring juni, men de er nemmest at finde omkring august. De kan dog findes helt frem til november. Hvis du vil vide mere om kantareller, hvordan de findes osv., så kan vi anbefale dig at søge på nettet eller tage et lille svampekursus. I Aalborg, som vi bor tæt på, der bliver der udbudt gratis kurser engang imellem på biblioteket. Svampekniv til svampejagt Og når du så skal på svampejagt, så er det altså også en god idé at have udstyret i orden. Vi havde den her fine grønne svampekniv fra Fiskars med samt en høstkurv til at komme svampene i. Det er en god idé at have en form for kurv med ud i stedet for en pose, da svampene nemt bliver mast deri. En svampekniv er også god, da man kan rense og skære svampene til i det man plukker dem. Den her svampekniv fra Fiskars har et godt ergonomisk design, så den ligger godt i hånden. Desuden er der en lille børste i enden, så man nemt kan rengøre sine svampe. Man må nemlig ikke skylle dem i vand. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.