Tarte Tatin

Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fransk Tarte Tatin. En snasket æbletærte med karamelliserede æbler. Udnyt de danske æbler i sæson og lav den her helt fantastiske æblekage, som laves på få ingredienser.

Ingrediensliste

 • Æblefyld

 • 1,5 kg. æble
 • 200 g. sukker
 • 90 g. smør
 • Mørdej

 • 250 g. hvedemel
 • 75 g. flormelis
 • 175 g. smør
 • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

 1. Start med at gøre mørdejen klar. Bland hvedemel og flormelis i en skål.
 2. Skær koldt smør i små tern.
 3. Kom smør i hvedemel og flormelis og smuldr det hele sammen.
 4. Tilsæt æg og saml dejen, så du har en sammenhængende dej. Pak den herefter ind i husholdningsfilm og læg på køl i 1 time.
 5. Imens dejen er på køl, så klargøres æbler. Skræl æblerne, fjern kernehus og skær ud i både.
 6. Kom sukker på stegefadet (gerne et stegefad eller pande, som kan gå i ovnen). Lad sukkeret smelte og karamellisere. Pas på, at det ikke brænder på.
 7. Når alt sukkeret er smeltet, så tilsættes smørret. Rør rundt og lad det hele smelte sammen til en karamel.
 8. Tag panden af blusset. Fordel æblerne oveni karamellen. Læg dem tæt og gerne, så de vender den samme vej.
 9. Sæt herefter panden tilbage på blusset og lad det hele simre ved lav varme i 4-5 minutter.
 10. Tag så panden af igen og lad så det hele køle helt af.
 11. Tag din mørdej ud fra køl. Kom lidt mel på bordet og rul den ud i en cirkel, som passer til fadet.
 12. Fordel mørdejen ovenpå æblerne. Fold evt. siderne til og læg dejen helt ned ovenpå æblerne.
 13. Bag din Tarte Tatin i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 minutter, til mørdejen er gylden.
 14. Tag herefter fadet ud af ovnen. Læg et fad, bræt eller stor tallerken over fadet og vend i en hurtig bevægelse tærten rundt.
 15. Server den lune æbletærte med creme fraiche, is eller flødeskum.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars

Opskrift på Tarte Tatin

I samarbejde med Fiskars har vi begivet os ud i en fransk Tarte Tatin, som er en fransk æbletærte med karamelliserede æblestykker. Æbler er så småt ved at være i sæson. Og den bedste måde at bruge dem på er uden tvivl til denne lækre og nemme tærte! Vores æbletræ er ret højt og i førhen har vi været nødsaget til at lade de øverste æbler sidde eller vente på, at de faldt ned. Men det behøves vi ikke mere. Vi har nemlig brugt den smarte Quikfit frugtplukker og Quikfit teleskopskaftet fra Fiskars, som gør, at vi kan plukke frugt i op til 6 meters højde. Det er en nem og skånsom måde at plukke æbler og andre frugter på, som du ikke kan nå. Man undgår altså faren ved at skulle op på en stige og så passer man samtidig godt på frugterne.

LÆS OGSÅ: Bagte rabarber med råcreme

Fiskars frugtplukker

Frugtplukker til frugttræer

Altså vi er blæst helt bagover af hvor smart den her frugtplukker er og har allerede fået familie og venner til at købe udstyret, så de også kan udnytte de højthængende frugter. Vi har førhen været så ærgerlige over at så mange gode frugter er gået til spilde, fordi vi ikke har kunne nå dem. Nu har vi kun et æbletræ, men udstyret er jo genialt at bruge til alle slags frugttræer. Desuden har vi også brugt Plus Høstkurven fra Fiskars til at have æblerne i. Den er ikke kun smart til æbler, men også til grøntsager. Over sommeren har vi især brugt den til kartofler også. Den er nemlig inddelt i flere rum, hvoraf et af rummene er et dørslag. Så kan man nemt skylle sine grøntsager eller sin høst i den side.

fransk æbletærte

Fransk æbletærte

Den franske æbletærte Tarte Tatin er en nem æblekage, som kun bliver bedre af, at æblerne lige bliver karamelliseret. Den kan serveres med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Den egner sig perfekt som dessert eller eftermiddagskage. Den består som sagt af karamelliserede æbler, hvorpå der placeres et mørdejslåg på toppen. Tærten bages i ovnen og så vendes den hurtigt ud på et fad eller bræt. Vi har tilberedt tærten i et All Steel stegefad fra Fiskars. Stegefadet og hele All Steel serien er produceret af genbrugsstål, er genanvendelig, indeholder 0% plastik og er 100% PFAS-fri. Et godt stegefad er uundværligt i hverdagen. Det kan bruges til en æbletærte som denne, men vi bruger det også til koteletter i fad, til at tilberede stege i og meget mere. Det smarte er nemlig, at det er ovnfast i op til 270 grader. Så i stedet for at man skal bruge et ildfast fad til mange af disse retter, så kan man lave det hele i dette fad og minimere mængden af opvask.

fransk æbletærte

Æbletærte med karamelliserede æbler

Så hvis du vil prøve den her opgraderede æbletærte med karamelliserede æbler, så kan vi varmt anbefale den. Ellers kan vi også anbefale at lave en omgang æblecrumble i All Steel stegefadet. Vi elsker kager og desserter med danske æbler. Og hvis du ikke selv har et æbletræ, så kan det være du kender et sted, hvor du kan plukke æbler. At plukke æbler og andre frugter og bær er en hyggelig aktivitet, som man kan lave med familien eller med venner. Og så er der jo intet bedre end gratis mad, som man tilmed selv har plukket.

tarte tatintarte Tatin

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar