Pasta med ost

Pasta med ost
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

En hurtig omgang pasta med ost. Nem, billig og hurtig aftensmad, som består af kun 3 ingredienser. Server som aftensmad eller tilbehør.

Ingrediensliste

 • 200 g. spaghetti
 • 100 g. parmesan
 • 30 g. smør
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kog pasta efter anvisningen på pakken.
 2. Når pastaen er færdig hældes vandet fra (Gem 1 dl. af pastavandet.)
 3. Kom smør i en gryde og lad det smelte.
 4. Kom kogt pasta og revet parmesan ned til det smeltede smør. Vend godt rundt. Tilsæt pastavandet lidt efter lidt til du har en cremet og lækker pastaret.
 5. Smag til med salt/peber og pynt evt. med frisk basilikum.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars rivejern

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pasta med ost

Det her er en meget simpel opskrift på pasta med ost. Nogle gange skal det bare være nemt, simpelt og hurtigt! Og det må vi altså bare sige, at denne her pasta med ost er. Spaghetti vendt med parmesanost og evt. toppet med frisk basilikum på toppen. Det er en ret, som kan serveres som den er eller bruges som tilbehør til en hovedret.

Da vi var mindre, så fik vi ofte pastaret med ost. Det er en god begynderret, som hverken kræver lang tid, store køkkenfærdigheder eller mange ingredienser. Vi lavede det dog gerne med revet ost og toppede det med ketchup. Siden da er vi dog mere til den her udgave, hvor man bruger en god parmesanost og evt. topper med en frisk krydderurte. Det smager skønt, som retten er, men ellers kan man også servere den med et stykke stegt laks eller kylling ved siden af.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pastaretter

Pasta med ost

Spaghetti med ost18

Vi har i denne ret brugt spaghetti, men du kan jo lave den med præcis den slags pasta, som du bedst kan lide. Skal det være ekstra luksuriøst, så kan det være, at du kaster dig ud i kunsten at lave pasta selv. Når man laver pasta selv, så handler det nemlig også ofte om få, men gode råvarer. Sådan er det jo i de fleste retter. Gode råvarer kan så meget!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

 1. Hej Mummum 🙂

  Når vi laver den her ret, og retten er færdig, så klistrer osten sig fast til gryden eller panden og er nærmest umulig at få vasket af.
  Har I en ide til, hvorfor det sker og om vi kan undgå det på nogen måde? Vi har prøvet med forskellige oste, pasta, gryder, pander.. og det sker bare for os hver gang 🙁

  1. Hej,

   Det oplever vi ikke er et problem. Hvilke oste har I prøvet og hvilke pander? Kan det ikke nemt skrabes af med en dejskraber eller lignende, når osten så er helt stivnet? <3

   Kh

Skriv en kommentar