Pastaret med laks og spinat

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En lækker og cremet pastaret med laks og spinat i en flødesauce med hvidvin. En smagfuld pasta med laksefilet, som er hurtig at lave.

Ingrediensliste

 • 2 fed hvidløg
 • 1,5 dl. hvidvin
 • 225 g. laksefilet
 • 50 g. frisk spinat
 • 1,5 dl. madlavningsfløde
 • 1 stk. øko citron
 • salt/peber
 • 200 g. fettuccine

Fremgangsmåde

 1. Hak hvidløg fint.
 2. Varm en pande op med fedtstof.
 3. Kom laksefileter på panden med skindsiden nedad. Lad dem stege til de er gennemstegte. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side alt efter hvor tykke de er.
 4. Tag laksen fra på en tallerken. Pil skindet af.
 5. Sæt panden tilbage på blusset.
 6. Steg hvidløg i fedtstoffet (tilføj evt. lidt mere fedtstof, hvis der ikke er så meget tilbage).
 7. Kog pasta efter pakkens anvisning.
 8. Kom hvidvin på panden og lad alkoholen fordampe og vinen koge lidt ind. Tilsæt madlavningsfløde, salt og peber. Skru lidt ned for blusset.
 9. Riv lidt skal af citronen og tilsæt i saucen sammen med frisk spinat.
 10. Læg laksen i saucen og riv det fra hinanden. Lad simre i et minut.
 11. Når pasta er al dente, så tages noget af pastavandet fra og resten af vandet hældes fra.
 12. Kom pasta op i saucen og tilsæt også lidt af pastavandet. Rør det godt sammen og lad retten samle sig.
 13. Smag til med salt/peber og server herefter med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastaret med laks og spinat

Den lækreste og nemmeste pastaret med laks og spinat i en flødesauce med hvidvin. Spinat og laksefilet går bare utrolig godt sammen og det er ingen undtagelse i den her nemme ret. Det er en af vores go-to retter, når den står på fisk, da den er hurtig at lave og smager helt formidabelt. Det er en ret, som alle mand herhjemme elsker. Server den evt. med noget godt brød til og evt. en hurtig grøn salat. Så har du altså en luksuriøs hverdagsret, som slet ikke gør det svært at få fisk to gange om ugen.

Sådan en omgang pasta med laksefilet og frisk spinat er en klassiker. Vi bruger ferske laksefileter og også gerne frisk spinat. Skal der kræses lidt ekstra for det, så går vi også gerne til en fiskehandler eller vores lokale fiskebil, som er der en gang om ugen. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra kroner for laks og man kan virkelig smage stor forskel.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med laksefilet her

Pasta med laks og spinat

Pasta med laksefilet

Måske den her pasta med laksefilet og spinat skal på madplanen snart? Vi kan i hvert varmt anbefale den! Vores drenge på 1 og 2 år elsker den også. Laks er sådan en god begynderfisk, da den er nem for små børn at spise. Hele pastaretten bliver desuden vendt i en sauce lavet på fløde og hvidvin. Vær ikke bange for hvidvin i madlavningen, da alkoholen jo fordamper. Til gengæld giver hvidvinen en dejlig smag til saucen, som lige er prikken over i’et. I hvert fald hvis du spørger os.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar