Pastasalat med ærter og bacon

Pastasalat med ærter og bacon
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pastasalat med ærter og bacon vendt i creme fraiche dressing. Server denne nemme pastasalat som tilbehør.

Ingrediensliste

 • 200 g. pastaskruer
 • 0,5 pk. bacon i skiver
 • 100 g. frosne ærter
 • 0,5 stk. rødløg
 • 0,5 stk. rød peberfrugt
 • 160 g. creme fraiche
 • 3 spsk. mayonnaise
 • 2 tsk. sød sennep
 • 1 tsk. flormelis
 • 1 spsk. mælk
 • 0,5 bundt frisk persille
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
 2. Dræn dem herefter for vand og skyl i koldt vand.
 3. Kom frosne ærter i en si. Skyl dem i lunkent vand.
 4. Rødløg og rød peberfrugt skæres i fine tern.
 5. Varm en pande op uden fedtstof.
 6. Steg bacon på panden.
 7. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Når bacon er færdigstegt, så placeres det på tallerkenen.
 8. Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, sød sennep, mælk og flormelis. Smag til med salt og peber. Hak persille fint og vend det i.
 9. Når bacon er afkølet, skæres det i tynde strimler.
 10. Vend pasta med bacon (gem evt. lidt til pynt), rødløg, peberfrugt, ærter og dressingen  (hold evt. igen med dressingen og juster mængden, så den passer til hvor snasket du gerne vil have den).
 11. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med ærter og bacon

Her får du opskriften på en virkelig nem og lækker pastasalat med ærter og bacon vendt i en smagfuld creme fraiche dressing. Pastasalater er en af vores absolutte favoritter, hvis vi skal lave en salat, som mætter godt. Vi laver det ofte til aftensmad, fordi så kan vi bruge resterne i madpakken. Det er nemlig ret luksus at have pastasalat med i madpakken fremfor rugbrød eksempelvis. Denne her udgave er lavet med pastaskruer, ærter, bacon, rød peberfrugt og rødløg. Det hele er vendt i en dressing lavet på creme fraiche og sød sennep. Skal den mætte lidt mere, så kan du med fordel bruge fuldkornspasta.

Vi har efterhånden rigtig mange forskellige opskrifter på pastasalat. Vi har en masse, som er vendt i dressing som denne og også en masse uden dressing. Det er lidt en smagssag om man vil have vendt den i dressing eller ej. Det er også derfor, at vi i fremgangsmåden skriver, at man skal tilsætte dressing lidt efter lidt. Så kan man nemlig nemt selv justere hvor meget eller hvor lidt man vil have. Du kan også undlade at vende det hele med dressing. I stedet kan du blot servere den ved siden af.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle opskrifter på pastasalat

Pastasalat med ærter og bacon

Salat med pasta og bacon

Man går bare aldrig galt i byen med en salat, som både indeholder pasta og bacon. Udover den sprøde bacon og den kogte pasta, så er der også ærter, peberfrugt og rødløg i. Disse grøntsager kan du sagtens bytte ud med andre grøntsager. Dette kunne være majs, bønner, edamamebønner, cherrytomater eller hvad du ellers lige har i grøntsagsskuffen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Louise,

   Man kan se kalorieindhold på alle vores opskrifter som medlem af Mit Mummum og i vores app 🙂

   Kh

Skriv en kommentar