Peberfrugtpesto med bagte mandler

Peberfrugtpesto med bagte mandler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker, hjemmelavet rød pesto med bagt peberfrugt og mandler. Den er så god til tapas, til pastaretter eller blot som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g. mandler
  • 40 g. parmesan
  • 1 tsk. paprika
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Fjern kernehus fra peberfrugt og skær i grove stykker.
  3. På en bageplade beklædt med bagepapir lægges peberfrugt og 3 fed hvidløg med skræl på. Herefter hældes der lidt olie over, som masseres ind i det hele.
  4. Bag peberfrugt og hvidløg i ovnen i ca. 18-20 minutter.
  5. Tag det ud af ovnen og lad det køle af.
  6. Placer mandler på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mandlerne i ovnen i ca. 7-9 minutter, så de bliver ristede. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  7. I en foodprocessor tilsættes de bagte peberfrugter, hvidløg (hvor skræl er fjernet nu), ristede mandler, parmesanost og paprika. Blend det godt sammen.
  8. Tilsæt herefter olie og blend videre. Blend indtil du har den ønskede konsistens. Smag til med salt.
  9. Hæld på et glas og hæld evt. lidt mere olie ved, så det dækker alt pestoen. Så holder det nemlig længst tid.
  10. Opbevar i køleskabet indtil brug. Det kan holde sig ca. 3-4 dage.
Bedøm denne ret

Opskrift på peberfrugt pesto med bagte mandler

Opskrift peberfrugtpesto med bagte mandler. Det er den lækreste og nemmeste røde pesto. Den er med bagt peberfrugt, bagt hvidløg og ristede mandler. Det er virkelig så smagfuld en pesto. Vi bruger den ofte som tilbehør til aftensmaden, oven på pastaretter, til grillmad eller til tapasaftener.

LÆS OGSÅ: Persillepesto

Peberfrugt pesto med bagte mandler

Hjemmelavet rød pesto

Den kan faktisk spises til det meste. Og opbevares den rigtigt, så kan den også holde en lile uge i køleskabet. Der er bare noget over at lave sin egen pesto. Det er så mange gange bedre end de færdiglavede versioner man køber. Selvom det er lidt mere tidskrævende, så er det det hele værd, efter vores mening.

Selvom du måske ikke bryder dig  om peberfrugt, så skal du prøve den. Den bagte peberfrugt i symfoni med bagt hvidløg og ristede mandler. Nøj, en smagseksplosion. Den absolut bedste peberfrugtpesto, hvis du spørger os!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar