Peberkager med glasur

Opskrift til stk. Opskrift til 75 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på peberkager med glasur. Det er en sprød julesmåkage, som vi ofte bager op til jul. De kan holde sig i en kagedåse i op til 1-2 måned, så de kan laves i god tid.

Ingrediensliste

  • Peberkager

  • 65 g. sukker
  • 65 g. brun farin
  • 125 g. lys sirup
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 0,25 tsk. stødt ingefær
  • 125 g. smør
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 stk. æg
  • 360 g. hvedemel
  • Glasur

  • 250 g. flormelis
  • 1 stk. pasteuriseret æggehvide
  • 1 tsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Giv sukker, brun farin og sirup et opkog i en gryde
  2. Tilsæt kanel og ingefær til gryde.
  3. Tilsæt natron.
  4. Skær smør i tern og læg det op i en stor skål.
  5. Hæld den varme sirup over smørret og rør rundt indtil smørret er helt smeltet og blandingen er kold.
  6. Tilsæt æg.
  7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil du har en fast dej.
  8. Sæt dejen på køl i 2 timer, men gerne natten over. Dejen kan holde sig i køleskabet i en uge.
  9. Tænd ovnen på 200 grader. Del dejen i 2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er ca. 1/2 cm. tyk.
  10. Stik ud med ønskede forme.
  11. Placer kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  12. Bag kagerne i ca. 7-10 min.
  13. Lad dem afkøle på bagerist.
  14. Rør glasuren sammen med en elpisker. Hæld glasuren over i en pose eller sprøjtepose og klip et lille hul i et af hjørnerne. Pynt dine kagemænd, som du har lyst til.
Bedøm denne ret

Opskrift på peberkager med glasur

Opskrift på nemme peberkager, som kan pyntes med glasur. De er en af de småkager, som er gode at pynte med glasur og man kan være meget kreativ og pynte med forskellige farver glasur.

Hvis man er mega sej, så laver man også et peberkagehus. At lave et peberkagehus har vi faktisk aldrig prøvet før, men måske det skal være en udfordring til næste års jul. Der er ingen tvivl om, at det sikkert vil være hyggeligt at bage og pynte sit eget peberkagehus.

Men i år, der lavede vi blot almindelige peberkager og pyntede dem med en simpel hvid glasur. Ja, vi havde så travlt med så meget andet julebagning, at vi ikke havde tid til at være super kreative med alle mulige farver, desværre. Måske vi får tid næste år.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler på kun 3 ingredienser

Peberkager med glasur

Svenske peberkager

De her peberkager er rigtig populære i Sverige. Det kan vi godt forstå, for det er simpelthen også så hyggeligt at skulle pynte småkagerne. Det her er en super god opskrift på en basis peberkagedej. Så kan du bruge præcis de udstikkere, som du har lyst til. Måske du har nogle sjove og fine juleudstikkere.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej med jer ?

    I starten af opskriften, skriver i at småkagerne kan holde sig i 1-2 måneder, men til slut står der 1-2 uger.

    Jeg vil bare gerne vide om det er måneder eller uger ?

    Pft
    Michelle

    1. Hejsa,

      Det er en fejl. De kan holde sig 1-2 måneder i en tætlukket kagedåse med bagepapir 🙂
      Undskyld forvirringen!

      Knus

  2. Hejsa, kan I hjælpe med hvorfor dejen er super hård efter en nat i køleskabet – hvordan er det muligt at bløde den op, så man rent faktisk kan rulle den ud og skære i den?! På forhånd tak for hjælpen.

    1. Hej Maja,
      Det er fordi der er smør i. Du kan lade den ligge ude på køkkenbordet og få stuetemperatur indtil du kan trille 🙂
      Kh

  3. Kan dejen fryses? Vi har kun brugt halvdelen og kommer ikke til at bage flere småkager indenfor den næste uge 🙈
    Fantastisk opskrift iøvrigt.

Skriv en kommentar