Peinirli med pepperoni

Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Lækre bådformede pizzaer, også kaldet peinirli. Vi har her lavet dem med hjemmelavet tomatsauce, mozzarella, pepperoni og frisk basilikum.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Tomatsauce

  • 3 stk. tomat
  • 0,5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 dl. vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 35 g. tomatpure
  • 0,25 bundt frisk basilikum
  • Topping

  • 125 g. frisk mozzarella
  • 50 g. pepperoni
  • 0,5 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt salt og mel og rør hurtigt dejen sammen med en spiseske. Sæt på køl i cirka 15 timer. Har du ikke tiden, så kan du lave denne pizzadej istedet for.
  2. Hak nu alle ingredienser til tomatsaucen groft. Kom det i en gryde og lad det simre med låg ved lav varme. Desto længere tid den får lov at simre, desto mere smag udvikler den. Når den er afkølet blendes den med en stavblender.
  3. Tænd ovnen på 240 grader varmluft. Opvarm en bageplade.
  4. Når dejen har hævet drysses der med masser af hvedemel eller durummel på bordet. Herefter deles dejen i 2 ligestore boller. Form dem som en ubåd og sno enderne. Læg dem over op et stykke bagepapir.
  5. Smør tomatsauce på dejen. Kom herefter mozzarella og pepperoni på.
  6. Placer bagepapiret med dine peinirli på den brandvarme bageplade. Bag pizzaerne i 8-9 minutter.
  7. Server med frisk basilikum på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på peinirli med pepperoni

Peinirli er en bådformet pizza, der har lidt højere kanter, så der kan tilføjes mere fyld. Vi har toppet den med hjemmelavet tomatsauce, mozzarella, pepperoni og frisk basilikum. De små pizzabåde er også en rigtig god ide til madpakken, hvis nu der skulle være rester tilbage fra aftensmaden.

Hvis du trænger til at prøve noget nyt, så kan vi virkelig anbefale de her peinirli med pepperoni. Selvom det jo egentlig blot er det samme som en pepperonipizza, så gør den sjove form alligevel, at det giver en anden oplevelse. Vi oplever især, at de falder i god jord hos det mindre publikum, som elsker bådformen.

Idé til fredagsmad

Det tager et splitsekund at mikse dejen sammen dagen inden. Derefter skal den koldthæve i mindst 15 timer, hvorefter det tager 10 minutter at gøre dem klar til ovnen. Dét er altså bare nem aftensmad! Og derfor elsker vi at lave dem i weekenden, hvor det godt må være lækkert men samtidig nemt og hurtigt.

Peinirli med pepperoni

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Marianne,

      Det er for at det skal være mere præcist, da det ellers vil være 2,15 dl. som kan være svært at veje præcist af 🙂

      Kh

Skriv en kommentar