Penne i peberfrugtsauce med kylling

Penne i peberfrugtsauce med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på penne i peberfrugtsauce med kylling. En smagfuld pastaret med bagt grøntsagssauce og fuldkornspasta.

Ingrediensliste

  • Peberfrugtssauce

  • 3 stk. gulerod
  • 200 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 12 fed hvidløg
  • salt/peber
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • Andet

  • 400 g. pasta penne
  • 600 g. kyllingebryst
  • salt/peber
  • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Skræl gulerod og skær dem i skiver eller strimler. Del peberfrugt i grove stykker. Skær en hel hvidløgsknold over.
  3. Læg alle grøntsagerne på en bageplage med bagepapir. Vend dem i olie og salt.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter eller til de er bløde.
  5. I mellemtiden renses kylling. Del kyllingen i mindre stykker. Vend fileterne i salt og peber.
  6. Opvarm en pande med olie. Steg kyllingen i 4-5 minutter på hver side indtil det er gennemstegt.
  7. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  8. Når grøntsagerne er færdigbagt tages bagepladen ud. Preshvidløgsfedene ud af skallen. Herefter kommes alle de bagte grøntsager i en blender med hakkede tomater på dåse, madlavningsfløde og smuldret bouillonterning.
  9. Blend til du har en cremet sauce.
  10. Opvarm saucen på den pande, som du har stegt kyllingen på og vend den kogte pasta i. Smag til med salt og peber.
  11. Skær kyllingen i skiver. Anret pasta i bunden, kylling og til sidst lidt finthakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på penne i peberfrugtsauce med kylling

Her får du opskriften på en virkelig nem og hurtig omgang penne i peberfrugtsauce med stegt kylling. Én af de der retter, hvor der er skjult grøntsager, så den er altså perfekt, hvis du eksempelvis har børn, hvor det kan være svært at få grønt i dem. I denne ret, så bages gulerødder, peberfrugt og hvidløg. Når det bages, så får grøntsagerne også en sødme og en mere dybde i smagen, hvilket bare er super lækkert! Du kan sagtens servere pastaretten uden kylling, men vi steger gerne lige et stykke kyllingebryst, som retten toppes med.

Vi har brugt grove pasta penne for at få ekstra mæthed ind. Og når pastaen alligevel bliver dækket af saucen, så er det altså ikke til at se eller smage, at det er de grove penne. Så endnu et lille tip, hvis du gerne vil have lidt sundere mad i kræsenpinde.

LÆS OGSÅ: Lækre og nemme pastaretter

Penne i peberfrugtsauce med kylling

Pastaret med grøntsagssauce

Man kan også kalde den her ret for en pastaret med bagt grøntsagssauce. Som sagt, så bages grøntsagerne, hvorefter de blendes med hakkede tomater og fløde. Så hældes det hele tilbage i gryden og det kogte pasta tilsættes. Du får en virkelig smagfuld sauce og samtidig masser af grøntsager. Det er altså total win-win!

 

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Helena,
      Ja, det er en hel knold. Når den bages i ovnen giver det en meget mild smag af hvidløg, kontra 12 friske fed 🙂
      Kh

  1. Hej, det var en mega lækker ret som selv min meget kræsne lillesøster tog flere portioner af og var vild med!

Skriv en kommentar