Persillemayo

Nem opskrift på persillemayo
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 minut

Tilberedelsestid

1 minut

Samlet tid

2 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet persillemayo på 2 minutter! Persillemayo er lækkert til fritter, til fisk, ovenpå rugbrødsmadder og meget mere.

Ingrediensliste

 • 1 stk. æg
 • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 2 tsk. hvidvinseddike
 • 1 tsk. sød sennep
 • 0,25 bundt frisk persille
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Put alle ingredienserne undtagen persille op i et højt glas (som ofte hører med til stavblender).
 2. Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Du kan herefter hurtigt se, at den begynder at tykne og ændre farve.
 3. Begynd herefter at bevæge stavblenderen op og ned, indtil du får en tyk konsistens.
 4. Hak persille fint. Vend det i mayonnaisen og smag til sidst til med salt/peber og evt. lidt mere sød sennep.
 5. Opbevar din persillemayonnaise i en lufttæt beholder eller glas.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på persillemayo

Her får du den nemmeste opskrift på hjemmelavet persillemayo, som kan laves på 2 minutter. Persillemayonnaise er super lækkert som dip eller dyppelse til pommes frites, i sandwich, på rugbrød og meget mere.

Den består hovedsageligt af æg, olie og friskhakket persille. Du kan også sagtens tilføje lidt hvidløg eller chili til den, hvis den skal have lidt ekstra smag.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet mayonnaise

Nem opskrift på persillemayo
Hjemmelavet persillemayonnaise

Sådan en hjemmelavet mayonnaise er virkelig helt fantastisk. Når man først har prøvet at lave det, så er det altså svært ikke at lave en hjemmelavet hver gang. Vi får i hvert fald næsten altid hjemmelavet persillemayonnaise, når vi får pommes frites.

I stedet for persille, så kan du selvfølgelig også sagtens bruge andre friske krydderurter. Det smager også skønt med purløg eller dild i mayonnaisen. Man kan også lave en kombination af flere forskellige krydderurter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar