Persillepesto

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på hjemmelavet persillepesto. Den er så skøn som dip eller vendt i pastasalat. Den kan holde sig i ca. en uge på køl, hvis man sørger for, at den er pakket godt ned og at olien dækker hele pestoen.

Ingrediensliste

  • 1 bundt frisk persille
  • 20 g. mandler
  • 25 g. parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Hak eller blend alle ingredienserne undtagen olie med en minihakker, foodprocessor eller blender. Du opnår en grov pesto med minihakker og en mere fin pesto med blender
  2. Tilsæt olie lidt ad gangen, indtil du opnår den konsistens du gerne vil have.

Holdbarhed: Den kan holde sig i ca. 1 uge på køl i en lufttæt beholder.

Bedøm denne ret

Opskrift på persillepesto

En nem og hurtig opskrift på hjemmelavet persillepesto med parmesan. Hjemmelavet grøn pesto smager bare så lækkert og vi bruger det ofte i pastaretter, pastasalat og ellers blot som dip. Det er også altid at finde på tapasbordet, når vi inviterer veninderne over på det. Du får den lækreste grønne pesto med masser af smag. Den er samtidig super nem og hurtig at lave. Vi laver ofte den her persillepesto i stedet for den klassiske basilikumspesto. Så køber vi gerne sådan et stort bundt bredbladet persille og tryller det om til den smukkeste, mest smagfulde grønne pesto.

Vores pesto er måske lidt utraditionel, da vi bruger mandler i stedet for pinjekerner, som man ofte bruger i pesto. Pinjekerner er dyre og vi synes, at man kan få en rigtig god pesto med mandler. Så det bruger vi i stedet. Desuden har vi stort set altid mandler på lager, og så bliver det jo kun endnu nemmere.

LÆS OGSÅ: Peberfrugtpesto

Persillepesto

Hjemmelavet grøn pesto

Det er super nemt at lave en hjemmelavet pesto. Den her er med persille. Hvis man derimod er mere til basilikumspesto eller ramsløgspesto, så kan man sagtens bytte persillen ud med én af de ingredienser.

Hvor længe kan persillepestoen holde sig?
Den hjemmelavede pesto har desværre ikke den samme holdbarhed, som dem man køber. Men det er jo klart, når man laver den af friske ingredienser. Derfor anbefaler vi, at man højest laver den én eller to dage før den skal bruges. Så når den nemlig også at trække god smag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar