Pikante koteletter i fad Pikante koteletter i fad Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift på en klassiker, nemlig koteletter i fad. Server med kogte ris, kogte eller bagte kartofler. Det er altid en sikker vinder hjemme hos os til aftensmad, da den er så nem at lave. Ingrediensliste 500 g. svinekoteletter 2 stk. løg 1 stk. rød peberfrugt 100 g. champignon 200 g. pikant flødeost 400 g. hakkede tomater på dåse 125 g. bacon i skiver 0,25 bundt forårsløg 360 g. ris Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl løg og skær i både. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignon og skær i skiver. Varm en pande op med olie eller smør. Steg koteletterne af på panden, så de lige får farve på begge sider. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og placer dem i et ovnfast fad. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra olie eller smør. Kom herefter løg, peberfrugt og champignon på panden. Krydr med salt og peber. Lad bare lige grøntsagerne bliver en smule bløde. Tag dem herefter af og kom dem over i fadet med koteletterne. Rør hakkede tomater sammen med pikantost i en skål (blend det evt. sammen for en mere fin sauce). Tilsæt salt og peber. Hæld blandingen udover koteletterne og grøntsagerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Imens fadet er i ovnen, så gøres bacon klar på en bageplade med bagepapir. Læg bacon ud på bagepapiret, så skiverne er placeret ved siden af hinanden. Når der er 10 min. tilbage af stegetiden på koteletterne, så sættes bacon ind i ovnen (så passer det nemlig med, at det er færdigt cirka samme tid). Baconen skal have ca. 7-10 minutter eller indtil det er gyldent og sprødt. Kog ris efter pakkens anvisning. Hak forårsløg fint. Tag fadet ud af ovnen. Lad det køle en smule af. Fordel bacon og forårsløg udover fadet. Server med de kogte ris. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars kokkekniv Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars pande Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på pikante koteletter i fad Opskrift på en god hverdagsret, nemlig pikante koteletter i fad. Server med kogte ris eller kartofler og evt. en grøn salat ved siden af. Nøj, hvor fik vi ofte koteletter i fad som børn. Det var ofte sådan en ret vi fik på travle hverdage, hvor man skulle have skole, legeaftaler og håndbold til at gå op i en højere enhed. Det er en af de der retter, som ikke tager ret lang tid at forberede og så skal det blot passe sig selv i ovnen. Imens det er ovnen, så kan man klargøre tilbehøret og samtidig også gøre bacon klar, som skal i ovnen sammen med koteletterne til sidst. Vi serverer oftest retten med ris, men det smager også skønt med kartoffelmos, almindelige kogte kartofler eller blomkålsris for en mere kalorielet version. LÆS OGSÅ: Koteletter i svampesauce Koteletter i fad i pikant sauce Det her er en super nem ret med koteletter. Faktisk én af de nemmeste, hvis du spørger os! Selve saucen er super nem at lave, da den blot skal blendes sammen og hældes udover koteletterne. Vi har udover koteletter brugt champignon og peberfrugt. Du kan dog også sagtens bruge andre grøntsager som squash, porre eller gulerødder, hvis du gerne vil skifte dem ud. På toppen er der bacon og lidt frisk forårsløg. Bacon kan du sagtens bytte ud med serranoskinke, som bliver stegt sprødt. Det er en knap så fed version, da serranoskinke er knap så fed i smagen som bacon. Kan jeg bruge nakkekoteletter i stedet? Du kan sagtens bruge nakkekoteletter i stedet. Så bliver det bare nakkekoteletter i fad og det smager også super lækkert. Nakkekoteletter har nemlig lidt mere fedt på sig, så de bliver knap så tørre som almindelige koteletter. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej 🙂 I skriver, at hakkede tomater og pikantost skal blendes sammen som sauce – i selve opskriften skriver I at det skal blandes? Hvad tænker I er bedst? Tak for alle de skønne opskrifter 😋 Svar
Hej Sus, Man kan gøre begge dele. Vi har prøvet begge dele og det hele afhænger af om man kan lide de små klumper af tomat eller ej 🙂 Kh Svar
Hej Liselotte, Ja. Koteletterne forsteges, så de skal ikke have ret lang tid for at blive færdige 🙂 Kh Svar