Tilmeld nyhedsbrev

Pikante koteletter i fad

Pikante koteletter i fad

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en klassiker, nemlig koteletter i fad. Server med kogte ris, kogte eller bagte kartofler. Det er altid en sikker vinder hjemme hos os til aftensmad, da den er så nem at lave.

Ingrediensliste

  • 500 g. koteletter
  • 2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g. champignon
  • 200 g. pikant flødeost
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 tsk. chili
  • 3 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 125 g. bacon i skiver
  • 1/4 bundt forårsløg
  • 1/4 bundt persille
  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Skræl rødløg og skær i både. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignon og skær i skiver.
3. Rødløg og champignon svitses i lidt olie på en varm pande. Herefter tages de af og lægges i et ovnfast fad. På samme pande svitses koteletterne af.
4. Placer koteletterne i det ovnfaste fad. Tilsæt også peberfrugt.
5. Rør 1 dåse hakkede tomater sammen med pikantost. Tilsæt tørret chili, salt og friskkværnet peber.
6. Hæld blandingen udover koteletterne og grøntsagerne i fadet.
7. Læg staniol over fadet og sæt det i ovnen først i 30 min.
8. Imens fadet er i ovnen, så gøres bacon klar på en bageplade med bagepapir.
9. Når de 30 min. er gået, så tages staniol af fadet. Sæt samtidig bagepladen med bacon ind i ovnen og bag i cirka 10-15 min. indtil bacon er sprødt og færdigstegt.
10. Kog ris, imens maden i ovnen bliver færdig.
11. Drys hakkede forårsløg eller persille ovenpå dit fad med koteletter. Fordel også små stykker af bacon ovenpå.
12. Server med kogte ris.

Bedøm denne ret

Opskrift på en god hverdagsret, nemlig pikante koteletter i fad. Server med kogte ris eller kartofler og evt. en grøn salat ved siden af.

Nøj, hvor fik vi ofte koteletter i fad som børn. Det var ofte sådan en ret vi fik på travle hverdage, hvor man skulle have skole, legeaftaler og håndbold til at gå op i en højere enhed.

Det er sådan en skøn ret til aftensmad, som også er super børnevenlig. Den faldt i hvert fald altid i god jord hos os og de legekammerater vi havde med hjem til aftensmad.

Skriv en kommentar