Lækre hverdagsopskrifter

Pikante koteletter i fad

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en klassiker, nemlig koteletter i fad. Server med kogte ris, kogte eller bagte kartofler. Det er altid en sikker vinder hjemme hos os til aftensmad, da den er så nem at lave.

Ingrediensliste

  • 500 g. svinekoteletter
  • 2 stk. løg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 100 g. champignon
  • 200 g. pikant flødeost
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 tsk. chiliflager
  • 125 g. bacon i skiver
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl løg og skær i både. Skær peberfrugt i strimler. Rens champignon og skær i skiver.
  3. Rødløg og champignon svitses i lidt olie på en varm pande. Herefter tages de af og lægges i et ovnfast fad. På samme pande svitses koteletterne af.
  4. Placer koteletterne i det ovnfaste fad. Tilsæt også peberfrugt.
  5. Rør hakkede tomater sammen med pikantost. Tilsæt tørret chili, salt og friskkværnet peber.
  6. Hæld blandingen udover koteletterne og grøntsagerne i fadet.
  7. Læg staniol over fadet og sæt det i ovnen først i 30 min.
  8. Imens fadet er i ovnen, så gøres bacon klar på en bageplade med bagepapir.
  9. Når de 30 min. er gået, så tages staniol af fadet. Sæt samtidig bagepladen med bacon ind i ovnen og bag i cirka 10-15 min. indtil bacon er sprødt og færdigstegt.
  10. Kog ris, imens maden i ovnen bliver færdig.
  11. Drys hakkede forårsløg eller persille ovenpå dit fad med koteletter. Fordel også små stykker af bacon ovenpå.
  12. Server med kogte ris.

Bedøm denne ret

Opskrift på pikante koteletter i fad

Opskrift på en god hverdagsret, nemlig pikante koteletter i fad. Server med kogte ris eller kartofler og evt. en grøn salat ved siden af. Nøj, hvor fik vi ofte koteletter i fad som børn. Det var ofte sådan en ret vi fik på travle hverdage, hvor man skulle have skole, legeaftaler og håndbold til at gå op i en højere enhed.

Det er sådan en skøn ret til aftensmad, som også er super børnevenlig. Den faldt i hvert fald altid i god jord hos os og de legekammerater vi havde med hjem til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Koteletter i svampesauce 

Pikante koteletter i fad

Ret med koteletter

Det her er en super nem ret med koteletter. Faktisk én af de nemmeste, hvis du spørger os! Selve saucen er super nem at lave, da den blot skal blendes sammen og hældes udover koteletterne.

Vi har udover koteletter brugt champignon og peberfrugt. Du kan dog også sagtens bruge andre grøntsager som squash, porre eller gulerødder, hvis du gerne vil skifte dem ud. På toppen er der bacon og lidt frisk forårsløg. Bacon kan du sagtens bytte ud med serranoskinke, som bliver stegt sprødt. Det er en knap så fed version, da serranoskinke er knap så fed i smagen som bacon.

Kan jeg bruge nakkekoteletter i stedet?
Du kan sagtens bruge nakkekoteletter i stedet. Så bliver det bare nakkekoteletter i fad og det smager også super lækkert. Nakkekoteletter har nemlig lidt mere fedt på sig, så de bliver knap så tørre som almindelige koteletter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag