Pisket panna cotta med jordbær og marengs

Pisket panna cotta med jordbær og marengs
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pisket panna cotta med jordbær og marengs. En frisk og god dessert, som kan gøres klar dagen før.

Ingrediensliste

  • Jordbær-coulis

  • 200 g. frosne jordbær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • Pisket panna cotta

  • 6 dl. piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 75 g. sukker
  • 2 stk. husblas
  • Marengs

  • 60 g. æggehvide
  • 60 g. sukker
  • 60 g. flormelis
  • 1 stk. økologisk lime
  • Andet

  • 500 g. jordbær

Fremgangsmåde

Marengs

  1. Tænd ovn på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med en elpisker.
  3. Bland sukker og flormelis sammen og tilsæt lidt efter lidt til æggehviderne imens der fortsat piskes.
  4. Når al sukker er pisket i piskes der til du har en glat og tyk marengs.
  5. På et stykke bagepapir smøres massen ud i et tynd lag.
  6. Bag i ovnen i en time.
  7. Efter en time slukkes ovnen. Marengsen skal stå i ovnen i yderligere en time uden den åbnes.

Jordbærcoulis

  1. Kom frosne jordbær i en gryde med sukker og meget lidt vand.
  2. Opvarm og lad det simre et par minutter. Hæld lidt af væden gennem en si og gem til anretning senere.
  3. Lad det simre i yderligere 5 minutter og lad det derefter køle af.
  4. Blend med en stavblender.

Pisket panna cotta

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kom fløde i en gryde og opvarm under omrøring.
  3. Flæk vaniljestang og skrab indholdet ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom i fløden.
  4. Når fløden når kogepunktet tages det af varmen. Vrid husblas for vand og tilsæt. Rør efterfølgende lidt rundt, så husblassen smelter. Lad det nu køle af.
  5. Stil cremen på køl.
  6. Når cremen er kølet helt af og har sat sig piskes det kraftigt med en elpisker til cremen bliver tyk og luftig.
  7. Kom cremen på en sprøjtepose evt. med en rund tyl.

Anretning

  1. Skyl jordbær. Fjern stilken og halver.
  2. Kom i en skål sammen med jordbærcoulis og vend sammen.
  3. I en skål sprøjtes panna cotta creme i bunden. Ovenpå lægges jordbær vendt i coulis.
  4. Rundt om cremen kommes lidt af jordbær-væden på.
  5. Knæk stykker af marengs og læg ovenpå jordbær.
  6. Riv lidt limeskal fint over og top med citronmelisse.
  7. Server med det samme.

Opskrift på pisket panna cotta med jordbær og marengs

Her får du lige endnu en variant af pisket panna cotta. Her en pisket panna cotta med jordbær og marengs! Når først vi finder noget, som er rigtig godt, så laver vi det altid i så mange varianter. Og de er alle sammen bare så gode! Den her piskede panna cotta er helt genial. Det bliver sådan helt mousse-agtig og så er den nem at lave. Den her variant er med jordbær og sprød marengs på toppen med lidt fintrevet limeskal. Et oplagt bud på en dessert til nytår, som du kan gøre klar dagen før og som ligner en million uden at kræve hverken mange ingredienser eller de store færdigheder i køkkenet.

Du får den fineste vaniljeprikkede mousse, som sprøjtes direkte ud på tallerkenen. Så kommes der jordbærsirup og lidt jordbær på toppen sammen med stykker af sprød marengs og limeskal. Sådan en god kombination af sødt, syrligt og friskt. Den må du bare prøve!

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på panna cotta her

Pisket panna cotta med jordbær og marengs

Nem dessert med jordbær

Det er en nem dessert med jordbær. Lige nu er måske ikke rigtig tiden for en jordbærdessert, men vi kunne forestille os, at sådan en dessert her er helt fantastisk med danske jordbær til sommer. Kombinationen af den helt bløde og lækre mousse med vanilje og den friske jordbærcoulis. Hvis man ikke er til desserter, som bliver for tunge eller som er for søde, så vil den her dessert med jordbær være lige noget for dig.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

    1. Hej Martin,

      Den skulle ikke blive grynet af at blive pisket så længe. Pisker du på røremaskine eller med elpisker? 🙂

      Kh