Pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler

Pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler. En lækker juledessert på få ingredienser.

Ingrediensliste

  • Marengs

  • 60 g. æggehvide
  • 60 g. sukker
  • 60 g. flormelis
  • Pisket panna cotta

  • 6 dl. piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 75 g. sukker
  • 1,5 stk. husblas
  • Andet

  • 3 dl. kirsebærsauce
  • 50 g. brændte mandler

Fremgangsmåde

Marengs

  1. Tænd ovn på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med en elpisker.
  3. Bland sukker og flormelis sammen og tilsæt lidt efter lidt til æggehviderne imens der fortsat piskes.
  4. Når al sukker er pisket i piskes der til du har en glat og tyk marengs.
  5. På et stykke bagepapir smøres massen ud i et tynd lag.
  6. Bag i ovnen i en time.
  7. Efter en time slukkes ovnen. Marengsen skal stå i ovnen i yderligere en time uden den åbnes.

Pisket panna cotta

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kom fløde i en gryde og opvarm under omrøring.
  3. Flæk vaniljestang og skrab indholdet ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom i fløden.
  4. Når fløden når kogepunktet tages det af varmen. Vrid husblas for vand og tilsæt. Rør efterfølgende lidt rundt, så husblassen smelter. Lad det nu køle af.
  5. Stil cremen på køl.
  6. Når cremen er kølet helt af og har sat sig piskes det kraftigt i 8-10 minutter med en elpisker til cremen bliver tyk og luftig.
  7. Kom cremen på en sprøjtepose evt. med en rund tyl.

Anretning

  1. I en skål sprøjtes panna cotta creme i bunden. Ovenpå lægges en spiseskefuld kirsebær fra kirsebærsaucen og lidt kirsebærsauce.
  2. Hak brændte mandler groft og drys ovenpå.
  3. Knæk stykker af marengs og læg ovenpå.
  4. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler

Her får du opskriften på årets juledessert! Nemlig en pisket panna cotta med kirsebærsauce, brændte mandler og sprød marengs. En flot juledessert i glas, hvor du kan gøre alle elementerne klar på forhånd. Så bliver det jo ikke nemmere, hvis du vil servere en fancy og smagfuld juledessert, enten til jul eller til en af årets julefrokoster. Vi er så vilde med den her udgave af panna cotta, hvor den piskes. Vi har set det overalt på Tiktok og nu måtte vi altså bare prøve det i en juleversion. Når cremen piskes, så bliver den ekstra luftig og det minder nærmest om en vaniljemousse. Den fineste vaniljemousse med masser af prikkede vaniljekorn. Jamen, det smager bare så godt!

Vi elsker at finde på alternativer til den klassiske risalamande, som for mange jo er årets juledessert. Hvis man skal til mange julearrangementer, så kører vi dog hurtigt træt i risalamanden og derfor er det altså genialt med nogle alternativer. Den her panna cotta i glas er stadigvæk med kirsebærsauce, så man stadigvæk får lidt af risalamande-smagen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på juledesserter her

Pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler

Juledessert i glas

Det er den dejligste og nemmeste juledessert i glas. Du kan gøre alle elementerne klar på forhånd, så man blot skal sprøjte den piskede panna cotta op i glas og så pynte desserten. Sådan nogle desserter er bare nemme at gå til og så undgår man stress på dagen, hvis du skal servere den for gæster. Har du ikke vaniljestang, så kan du også sagtens bruge vaniljesukker, men det giver sådan et fint look at man kan se alle de fine vaniljeprikker i panna cottaen. Så skal du lave årets juledessert i glas, så kan vi helt klart anbefale dig den her.

I stedet for kirsebærsauce, så kan den også toppes med andre ting. Det kunne være en syrlig citronsirup eller appelsinsirup. Det ville også være godt med noget syrligt modspil til den søde panna cotta.

Pisket panna cotta med kirsebærsauce og brændte mandler

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar