Pisket panna cotta med mango og passionsfrugt

Pisket panna cotta med mango og passionsfrugt
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en cremet pisket panna cotta med mango, passionsfrugt og marengs. En lækker dessert med fløde og på få ingredienser.

Ingrediensliste

  • Mango-coulis

  • 200 g. mango
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • Pisket panna cotta

  • 6 dl. piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 75 g. sukker
  • 2 stk. husblas
  • Marengs

  • 60 g. æggehvider
  • 60 g. sukker
  • 60 g. flormelis
  • Andet

  • 2 stk. passionsfrugt
  • 0,2 bundt citronmelisse

Fremgangsmåde

Mango-coulis

  1. Skær mango i tern. Kom mango i en gryde med sukker og meget lidt vand.
  2. Opvarm og lad det simre et par minutter til mangoen koger en smule ud. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis det koger tørt.
  3. Tag gryden af varmen og lad køle af. Du kan evt. blende det, så du får en helt cremet mangocoulis, men vi lader stykkerne blive i.
  4. Sæt på køl og lad køle af.

Marengs

  1. Tænd ovn på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider stive med en elpisker.
  3. Bland sukker og flormelis sammen og tilsæt lidt efter lidt til æggehviderne imens der fortsat piskes.
  4. Når al sukker er pisket i piskes der til du har en glat og tyk marengs.
  5. På et stykke bagepapir smøres massen ud i et tynd lag.
  6. Bag i ovnen i en time.
  7. Efter en time slukkes ovnen. Marengsen skal stå i ovnen i yderligere en time uden den åbnes.

Pisket panna cotta

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kom fløde i en gryde og opvarm under omrøring.
  3. Flæk vaniljestang og skrab indholdet ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom i fløden.
  4. Når fløden når kogepunktet tages det af varmen. Vrid husblas for vand og tilsæt. Rør efterfølgende lidt rundt, så husblassen smelter. Lad det nu køle af.
  5. Stil cremen på køl.
  6. Når cremen er kølet helt af og har sat sig piskes det kraftigt i 8-10 minutter med en elpisker til cremen bliver tyk og luftig.
  7. Kom cremen på en sprøjtepose evt. med en rund tyl.

Anretning

  1. Skåle findes, som desserten skal anrettes i.
  2. Sprøjt den piskede panna cotta creme ud i midten.
  3. Halver passionsfrugt og skrab kerner og saft ud. Placer passionsfrugt rundt om cremen.
  4. Kom mango-coulis ovenpå.
  5. Knæk stykker af marengs og læg ovenpå.
  6. Top med citronmelisse eller frisk mynte som pynt.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på pisket panna cotta med mango og passionsfrugt

Skal du selv lave maden til nytårsaften, så bør du overveje denne pisket panna cotta med mango og passionsfrugt! En dessert, som ligner en million og som smager endnu bedre. Samtidig er den nem at lave og ser meget mere fancy ud end hvad den egentlig er. Det er en pisket panna cotta, som er lavet på piskefløde, sukker, vanilje og husblas. Den får lov til at sætte sig og så piskes den til en luftig mousse med elpisker. Herefter anrettes den med passionsfrugt, ananas og sprød marengs på toppen. Det må være årets bud på en frisk og lækker nytårsdessert.

Vi er blevet så vilde med den her variant af panna cotta, hvor cremen piskes. Det giver sådan en luftig mousseagtig konsistens, som smager helt fantastisk. Brug også gerne en hel vaniljestang, så man får alle de fine vaniljekorn med. Det giver altså lige lidt ekstra til udseendet og smagen af desserten. Selve cremen kan du gøre klar dagen før, så den blot skal piskes og anrettes.

LÆS OGSÅ: Se alle vores nemme og lækre opskrifter på nytårsdesserter her

Pisket panna cotta med mango og passionsfrugt

Dessert med fløde

Pisket panna cotta er en god og lækker dessert med fløde. Piskefløde plejer også at kunne købes til billige penge op mod jul og nytår, så det er helt oplagt at lave en dessert med fløde til enten julefrokosten eller til nytår. Du får en cremet dessert med fløde, som vi har kombineret med det friske fra mango og passionsfrugt. Det giver sådan en god kombination af det søde og det syrlige, som gør, at desserten ikke bliver alt for sød i smagen.

Dessert med få ingredienser

Det er også en nem dessert med få ingredienser. Selve panna cottaen består jo blot af fløde, sukker, vanilje og husblas. Man kan også blot servere den piskede panna cotta med frisk frugt til. Det er nærmest en opgraderet frugtsalat. Vi håber i hvert fald, at du har lyst til at prøve den her dessert med få ingredienser. Det er hurtigt blevet en ny favorit og vi har allerede lavet den i mange varianter.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar