Pita med grillet kylling og grønt

Pita med grillet kylling og grønt
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på pita med grillet kylling og grønt. Vi har brugt den nye Lumin Grill fra Weber, som er en elektrisk grill, der bare skal sættes i stikkontakten. Den giver den samme røgede smag som en almindelig grill og så er den bare smart, hvis man har begrænset plads.

Ingrediensliste

  • Kyllingespyd

  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. squash
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. paprika
  • 2 tsk. tørret oregano
  • salt/peber
  • 1 stk. aubergine
  • Urtedressing

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt frisk dild
  • 250 g. creme fraiche
  • salt/peber
  • Andet

  • 4 stk. pitabrød
  • 0,5 stk. spidskål
  • 100 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 150 g. majs på dåse
  • 80 g. syltede rødløg
  • 100 g. fetaost

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre spydene klar.
  2. Rens kylling og skær i tern. Kom kylling i en pose sammen med raps- eller solsikkeolie, finthakket hvidløg, paprika, tørret oregano samt salt/peber. Ryst og masser det godt sammen.
  3. Skær peberfrugt i grove tern og squash i halve skiver.
  4. Find dine spyd frem og sæt kylling, squash og peberfrugt på, så hele spyddet bliver fyldt ud. Læg dem på en tallerken, så de er klar til at blive grillet.
  5. Tænd grillen.
  6. Imens grillen varmer op, så kan du gøre de resterende ting klar.
  7. Skær aubergine i skiver og kom dem i en pose med lidt olie, salt og peber. Sæt til side, så de også er klar til grillen.
  8. Kom alle ingredienserne til urtedressingen i en skål. Blend det hele godt sammen med en stavblender. Smag til med salt/peber. Alternativt kan du også hakke det hele fint og så vende sammen.
  9. Snit spidskål fint.
  10. Kom edamamebønner i en si og skyl med vand, så de tør op.
  11. Kom majs, syltede rødløg og smuldret feta i skåle.
  12. Når grillen er varm, så kommes spydene og aubergine på. Vi bruger en grillsten til at lave auberginerne på. De kan nemlig godt have en tendens til at hænge fast på rillerne på grillen.
  13. Vend det hele jævnligt. I takt med at aubergine bliver færdigt, så stables de i en bunke og de resterende kommes på.
  14. Lige inden spydene er færdige, så kommes pitabrød på, så de hurtigt bliver grillet.
  15. Server det hele sammen og lav en lille tag-selv buffet, hvor man kan samle sit eget pitabrød.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Weber

Opskrift på pita med grillet kylling og grønt

I samarbejde med Weber får du her opskriften på de lækreste pita med grillet kylling og grønt! Vi er så stolte af det her samarbejde med Weber, da de jo om nogen, har det absolut bedste sortiment af forskellige grills. Nu har vi begge prøvet at bo i lejlighed med minimalt plads og en meget lille altan, og nu bor vi begge i hus. Og en ting har altid været helt sikkert. Vi har på ingen måde kunne undvære en grill – nogle af stederne! Men Weber har simpelthen lanceret en elektrisk grill, som hedder Lumin Grill. En elektrisk grill, som er lavet med et kompakt og pladsbesparende design, som er perfekt til en altan. Dén ville vi i den grad ønske vi havde haft muligheden for have, da vi havde en lille altan.

Det er som sagt en elektrisk grill, så den skal bare sættes i en stikkontakt. Den kan nå op til 315 grader og så er der en infusion af røg, så man stadig får den røgede grillsmag. Bare hvis du skulle være bange for, at man mistede den ved at bruge en elektrisk grill. Vi er så imponerede over grillen og så har den tilmed et virkelig flot design.

LÆS OGSÅ: Se alle vores grillopskrifter her

Pita med grillet kylling og grønt

Grillet pita opskrift

Vi udnyttede det gode vejr og lavede en omgang grillet pita med grillet kylling og grønt. Vi lavede nogle kyllingespyd, hvor der var marineret kylling, peberfrugt og squash på. Den der kombination af både friske og grillede grøntsager i et pitabrød smager simpelthen så lækkert! Hvis du ikke har prøvet det, så kan vi i den grad anbefale det. Desuden grillede vi også nogle skiver aubergine, som vi også kom der i. Det smarte ved den her elektriske grill er også, at den kan holde maden varm, imens man spiser. Så vi lavede sådan en lille tag-selv-buffet, hvor man selv kunne samle sin pita. Det var en kæmpe succes. Men det ville også være oplagt til en lille fest på altanen.

Pita med grillet kylling og grønt

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar