Pizza foccacia
Forberedelsestid
2 timerTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
2 timer og 20 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på de bedste pizza foccacia brød. De er perfekte til madpakken, både til voksne og børn. Fyld dem med det topping, som du bedst kan lide. Vi synes, at en klassisk med pepperoni er et sikkert valg, men man kan også bruge skinke, oksekød eller kylling, eller du kan forsøge dig med en vegetarudgave
Ingrediensliste
- 5 dl. vand
- 25 g. gær
- 0,5 dl. olivenolie
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 400 g. hvedemel
- 400 g. durummel
-
Fyld
- 400 g. pizzasauce
- 200 g. pepperoni
- 2 pk. frisk mozzarella
- 1 spsk. tørret oregano
Fremgangsmåde
- Gær opløses i lunkent vand.
- Herefter tilsættes salt, honning og olivenolie.
- Hvedemel og durummel tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Hvis dejen til gengæld virker for våd, så tilsæt lidt ekstra.
- Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning et lunt sted i 1,5 time.
- Slå dejen ud på et bord drysset med durummel.
- Del først din dej i 2 og del herefter hver klump i 8 stykker.
- Form først dine klumper dej til små boller og rul dem herefter ud til små cirkler. De skal være cirka 1 cm. høje.
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel pizzasauce, frisk mozzarella, ønsket fyld og drys til sidst med lidt tørret oregano.
- Lad dem efterhæve 30 minutter.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Når ovnen er varm bages én plade af gangen i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 7-8 minutter.
- Tag den første plade ud og sæt den anden ind.
- Lad dine pizza foccacia afkøle på en bagerist.
Opskrift på pizza foccacia
De lækreste pizza foccacia, som er gode til madpakken. De små brød er jo egentlig bare mini pizzaer lavet på den skønneste dej, som giver luftigt og lækkert brød. Du kan også lave den som en koldhævet pizzadej, hvilket bestemt ikke gør dem dårligere.
Vi elsker at lave foccacia til madpakken, da de kan fryses og så kan man blot tage dem op, når man skal bruge dem. Her er en god pizzafoccacia altså lidt mere spændende. Skift noget af hvedemelet ud med en grovere variant og så er det også et ganske sundt og fornuftigt måltid, som mætter.
LÆS OGSÅ: Den bedste koldhævet pizzadej
Hjemmelavet foccacia
Hjemmelavet foccacia er så lækkert og nemt at lave. Det er en simpel dej, som ikke kræver mange ingredienser. Og når du først har prøvet at lave en hjemmelavet udgave, så køber du aldrig en færdiglavet igen.
Foccacia til madpakken
De er super gode til madpakken, som vi også har nævnt tidligere. Vi plejer at lave en stor portion og så fryse dem ned. Så tager vi dem op om morgenen og så passer det med, at de er tøet op til frokost. Så kan man lige lune dem på en brødrister, i ovnen eller i en mikroovn.
Madbrød med fyld
Vi har mange forskellige slags madbrød med fyld, men det her må være én af vores yndlingsopskrifter. Pizza går man jo heller aldrig galt i byen med! Hvis du dog ikke er til pizzavarianten, så kan du også sagtens putte noget andet fyld på. En foccacia smurt med pesto, ost og kylling er også rigtig lækkert.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hvordan gøres det bedst hvis man skal fryse dem ned? Og hvordan med optørning?
Hej Maria
Vi fryser dem ned i en frysepose lige efter de er lavet og kølet af. Når vi så skal bruge dem, så tør vi dem op i posen, hvorefter vi kort luner dem i ovnen. Så er de så gode som nybagte 😉
Knus
Kan man fryse dem ned inden man bager dem?? Tænker hvis de skal med i skolen så er der jo ikke mulighed for at varme dem.. 😊 eller er de stadig gode selvom de ikke bliver lunet først?
Hej Anja,
Vi har ikke prøvet at fryse dem inden vi bager dem. Du kan sagtens fryse dem ned efter bagning.
De er rigtig fine kolde også 🙂
Kh
Hvor mange kcal er der i jeres forccacia? 😀
Hej,
Det udregner vi desværre ikke 🙂
Kh
Kan jeg lave denne dej som koldhævet? 🙂
Hej,
Sagtens. Bare brug 15 g. gær i stedet 🙂
Kh