Pizza foccacia

Pizza foccacia

Pizza foccacia

Opskrift til stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på de bedste pizza foccacia brød. De er perfekte til madpakken, både til voksne og børn. Fyld dem med det topping, som du bedst kan lide. Vi synes, at en klassisk med pepperoni er et sikkert valg, men man kan også bruge skinke, oksekød eller kylling, eller du kan forsøge dig med en vegetarudgave

Ingrediensliste

  • 5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 800 g. hvedemel
  • Fyld

  • 400 g. tomatsauce
  • 200 g. pepperoni
  • 2 pk. frisk mozzarella ost
  • Tørret oregano

Fremgangsmåde

1. Gæren opløses i den fingervarme vand. Herefter tilsættes salt, honning og olivenolie.
2. Mel vejes op og røres herefter i den våde blanding. Det er en fordel at have en røremaskine, så går det rigtig hurtigt, men hvis dette ikke er tilfældet, så skal dejen bare æltes godt.
3. Dejen dækkes med et viskestykke og sættes til hævning i 1,5 time.
4. Slå dejen ud på et bord drysset med durummel (erfaringer siger, at det er meget nemmere at rulle dem ud på durummel i stedet for alm. hvedemel).
5. Del først din dej i 2 og den herefter de to i det antal du ønsker.
6. Form først dine klumper dej til små boller og rul dem herefter ud til små cirkler. De skal være cirka 1 cm. høje.
7. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel tomatsauce, frisk mozzarella, ønsket fyld og drys til sidst med lidt tørret oregano.
8. Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
9. Bag dine små pizzaer-foccaciaboller i omkring 10-12 min, alt afhængig af din ovn. Hold øje med dem.
10. Lad dem afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Opskrift på pizza foccacia

De lækreste pizza foccacia, som er gode til madpakken. De små brød er jo egentlig bare mini pizzaer lavet på den skønneste dej, som giver luftigt og lækkert brød. Du kan også lave den som en koldhævet pizzadej, hvilket bestemt ikke gør dem dårligere.

Vi elsker at lave foccacia til madpakken, da de kan fryses og så kan man blot tage dem op, når man skal bruge dem. Her er en god pizzafoccacia altså lidt mere spændende. Skift noget af hvedemelet ud med en grovere variant og så er det også et ganske sundt og fornuftigt måltid, som mætter.

LÆS OGSÅ: Den bedste koldhævet pizzadej

Pizza foccacia

Hjemmelavet foccacia

Hjemmelavet foccacia er så lækkert og nemt at lave. Det er en simpel dej, som ikke kræver mange ingredienser. Og når du først har prøvet at lave en hjemmelavet udgave, så køber du aldrig en færdiglavet igen.

Foccacia til madpakken

De er super gode til madpakken, som vi også har nævnt tidligere. Vi plejer at lave en stor portion og så fryse dem ned. Så tager vi dem op om morgenen og så passer det med, at de er tøet op til frokost. Så kan man lige lune dem på en brødrister, i ovnen eller i en mikroovn.

Madbrød med fyld

Vi har mange forskellige slags madbrød med fyld, men det her må være én af vores yndlingsopskrifter. Pizza går man jo heller aldrig galt i byen med! Hvis du dog ikke er til pizzavarianten, så kan du også sagtens putte noget andet fyld på. En foccacia smurt med pesto, ost og kylling er også rigtig lækkert.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Maria

      Vi fryser dem ned i en frysepose lige efter de er lavet og kølet af. Når vi så skal bruge dem, så tør vi dem op i posen, hvorefter vi kort luner dem i ovnen. Så er de så gode som nybagte 😉

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag