Quinoasalat med spidskål og æble

Opskrift på Quinoasalat med spidskål og æble
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en sund og mættende quinoasalat med spidskål, æbler og saltmandler. En smagfuld vegetarisk salat, som holder dig mæt længe.

Ingrediensliste

 • 65 g. quinoa
 • 120 g. spidskål
 • 2 stk. æble
 • 60 g. saltmandler
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 spsk. akaciehonning
 • salt

Fremgangsmåde

 1. Skyl quinoa grundigt i vand og kog det efter pakkens anvisning. Dræn quinoa og skyl i koldt vand. Sæt det til side.
 2. Hak spidskål fint.
 3. Skyl æbler og skær i tern.
 4. Hak mandler groft.
 5. Rør dressing sammen af olie, citronsaft og akaciehonning.
 6. Vend alle ingredienserne sammen. Smag evt. til med lidt salt.
 7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Quinoasalat med spidskål og æble

En lækker og nem opskrift på den bedste quinoasalat med sprød spidskål og æble. Derudover er den toppet af med saltmandler, som lige giver det sidste pift. Det er en smagfuld, vegetarisk salat, som kan spises som et måltid eller du kan tilføje kød til den. Quinoasalat er eksempelvis super lækkert til fisk som laks. Perfekt til aftensmad eller frokost!

LÆS OGSÅ: Bulgursalat med granatæble

Opskrift på Quinoasalat med spidskål og æble

Salat med quinoa og spidskål

Kombinationen af quinoa og spidskål i salat er så lækker. Derudover, så mætter den godt, da quinoa indeholder masser af protein og sunde kulhydrater. Hvis du ikke synes, at dine salater mætter, så prøv at tilføje kogt quinoa i den. Spidskål er også rigtig godt i salat. Måske du tænker, at du ikke bryder dig om kål – men spidskål er faktisk en super mild kål. Den har en meget mild smag, som ikke er kraftigere end iceberg. Desuden er det super sprødt og er super lækkert at tilføje til salater.

Sund salat med spidskål og æble

Det er som sagt en salat, som mætter rigtig godt. Udover spidskål og quinoa, så er der også æble og saltmandler i. Generelt tilføjer vi ofte en eller anden form for frugt i vores salater, da det giver et sødt indslag. Derudover er æble også sprødt, hvilket altid smager godt i salat. Saltmandlerne giver derimod også knas, men samtidig giver de også noget saltet til salaten. Sammen med den lette dressing, så giver det en skøn, nem og lækker quinoasalat.

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar