Rådhuspandekager Rådhuspandekager Opskrift til 6121824303642485460 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på de klassiske og berømte rådhuspandekager. Pandekagerne er fyldt med creme, flødeskum, abrikosmarmelade og ristede mandler. Ingrediensliste Pandekager 30 g. smør 250 g. hvedemel 1 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 1,5 tsk. vaniljesukker 0,5 tsk. citronsaft 6 dl. mælk 3 stk. æg Fyld 2 stk. æggeblomme 15 g. majsstivelse 1 tsk. vaniljesukker 2 spsk. sukker 1,5 dl. mælk 3 dl. piskefløde 3 spsk. abrikosmarmelade 50 g. mandelsplitter Fremgangsmåde Start med cremen. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af. Nu til pandekagerne. Smelt smør og lad det køle af. Bland smeltet smør med de resterende ingredienser i en skål. Pisk dem godt sammen med et piskeris eller elpisker, så du ikke har nogle klumper. Varm en pande op ved middel varme. Smør panden med smør eller olie. Hæld lidt under 1 dl. dej på panden (alt efter hvor stor din pande er) og drej panden, så dejen fordeles rundt. Bag pandekagen i ca. 30-60 sekunder eller til den er gylden. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej. Pisk piskefløde til flødeskum. Rør cremen op. Hvis den er blevet meget stiv, så pisk den sammen med et piskeris, så skulle den gerne bliver lind. Kom flødeskum op i en sprøjtepose. Rist mandelsplitterne på en tør pande ved lav/middel varme til de har fået farve. Tag en pandekage. Fordel kagecreme på midten. Sprøjt herefter flødeskum ud på den. Rul pandekagen sammen. Smør pandekagen med abrikosmarmelade på toppen og anret på et fad. Sådan fortsætter du med alle pandekagerne. Drys til sidst med de ristede mandler på toppen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rådhuspandekager De her berømte og klassiske rådhuspandekager er en luksuriøs udgave af en fyldt pandekage. Rådhuspandekager var en specialitet, som blev serveret på Københavns Rådhus ved festlige anledninger. De tynde pandekager fyldes med abrikosmarmelade, creme, flødeskum og drysses ristede mandler. Det smager simpelthen så godt og så er det slet ikke svært at lave selv! Så hvis du trænger til at prøve en ny variant af de klassiske pandekager, så kan vi varmt anbefale den her som dessert. Hvis du ikke er så meget til abrikosmarmelade, så kan du også sagtens bruge jordbærmarmelade eller hindbærmarmelade. Det vil helt sikkert også smage skønt. Modsat almindelige pandekager, som man serverer varme, så serveres de her pandekager kolde. De kan derfor godt fyldes og anrettes i god tid og så blot opbevares på køl indtil servering. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores pandekageopskrifter Pandekager med creme Pandekagerne bliver som sagt fyldt med creme, flødeskum og marmelade. Vi har lavet en hjemmelavet vaniljecreme, men du kan også sagtens bruge pulvercreme, som piskes op med mælk. Sådan en omgang pandekager med lækkert fyld skal man på ingen måde undervurdere. Vi elsker pandekager og når der kommer lækkert fyld i, så bliver det kun endnu bedre. Måske du også altid kører den klassiske med pandekager og is. Hvis du trænger til at prøve noget nyt, så synes vi helt sikkert, at du skal prøve at give den her udgave et skud. De smager så lækre og er slet ikke svære at lave. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.