Rådhustærte

Rådhustærte
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

1 time og 25 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker rådhustærte med mazarinbund, hindbærmarmelade og kransekagekant. En nem bagerkage eller konditorkage.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 150 g. smør
  • 200 g. hvedemel
  • 50 g. flormelis
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 200 g. hindbærmarmelade
  • 100 g. marcipan
  • 100 g. smør
  • 100 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 25 g. hvedemel
  • Kransekagemasse

  • 175 g. marcipan
  • 80 g. sukker
  • 35 g. æggehvide

Fremgangsmåde

Bund

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel og flormelis i en skål. Skær smør i tern og tilsæt til de tørre ingredienser. Begynd at samle dejen med fingrene.
  2. Tilsææg og saml dejen til den er ensartet. Hvis du har svært ved at samle den, så tilsæt lidt vand. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  3. Drys med lidt mel og rul mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22-24 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil formen og det resterende tærtedej på køl, imens du laver det resterende.

Fyld

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Nu skal mazarinmassen laves. Riv marcipan groft.
  3. Marcipan, flormelis, vaniljesukker og blødt smør kommes i en skål.
  4. Pisk det godt sammen til en ensartet masse med en elpisker.
  5. Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt sammen til du har en luftig masse.
  6. Vend hvedemel i.
  7. Tag din tærteform ud fra køl.
  8. Fordel herefter mazarinmassen ovenpå bunden.
  9. Bag tærtebunden i midten af ovnen i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter.
  10. Imens bunden bager, så kan du gøre kransekagemassen klar.
  11. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris til du har en ensartet dej. Kom den op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  12. Tag bunden ud, når den er gylden og har fået farve. Lad den sætte sig lidt (så den kan bære fyldet).
  13. Sprøjt kransekagemassen ud som et mønster af ringe. Se evt. billede for inspiration. Fordel marmelade i hullerne. Kom evt. marmeladen op i en plastikpose og klip et lille hul i hjørnet. Så kan du nemt fordele den.
  14. Sæt herefter kagen tilbage i ovnen og bag den ca. 7-10 minutter med fyld på. Kransekagen skal gerne have fået lidt farve.
  15. Tag kagen ud og lad den køle af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Rådhustærte

En nem og lækker rådhustærte er præcis hvad du får opskriften på her! Måske du har set denne kage hos bageren, da den ofte kan købes der. Den består af en sprød mørdejsbund, mazarinmasse, hindbærmarmelade og kransekagemasse, som er sprøjtet ud som et mønster. Det er en lækker kage til kaffen, som samtidig slet ikke er så svær at lave.

Vi må indrømme, at vi har en svaghed for kager, som indeholder noget med mazarinmasse. Andre kager, som har mazarinmasse er blandt andet den klassiske jordbærtærte, som er en af vores yndlingskager. Det giver bare sådan en god kage, når man bruger mazarinmasse. Måske det er fordi, at vi er pjattede med marcipan, at de kager står vores hjerte lidt ekstra nært.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se flere opskrifter på konditorkager

Rådhustærte

Kage med mazarin og kransekage

Det var helt tilfældigt, at vi pludselig fik lyst til at give os i kast med sådan en kage her. Vi stod i kø ved den lokale bager og så så pludselig rådhustærten inde bag montreen. Det var lang tid siden, at vi sidst havde smagt sådan et stykke og så havde vi tilfældigvis lige nogle rester marcipan tilbage fra julen. Så selvfølgelig skulle vi da give os i kast med en hjemmelavet udgave af rådhustærten.

Resultatet blev en virkelig god tærte, som passer godt til en kop kaffe eller the. Hindbærmarmeladen giver lidt syrlighed og modspil til den søde bund og kransekagen. Hvis du er vild med marcipan og kransekage, så vil du elske den her kage.

Rådhustærte

Kan rådhustærten fryses?

Ja, den kan sagtens fryses.

Rådhustærte

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Så mange spørgsmål til denne lækre kage..
    Resterne af mørdejen skal vel ikke bruges til låg i denne kage? Er det ikke kun i hindbærsnittetærten?
    Skal der så kun laves 1/2 mørdej eller rulles tykkere ud?

    1. Hej Pia,

      Nej det var en fejl. Nej mængden af mørdej passer 🙂 Vi ruller den lidt tyndere ud til hindbærsnittetærten ja.

      Kh

Skriv en kommentar