Klassisk jordbærtærte med creme

Den bedste jordbærtærte

Opskrift til personer (Ø22 cm)

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Her får du den bedste opskrift på den klassiske jordbærtærte. Det er en tærte der slår benene væk under de fleste og en kage som stråler af sommer og sol.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg
  • Mazarinmasse

  • 200 g. marcipan
  • 60 g. sukker
  • 60 g. smør
  • 1 æg
  • 20 g. hvedemel
  • Vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2,5 tsk. majsstivelse
  • 1,5 dl. mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl. piskefløde
  • 75 g. mørk chokolade
  • 300 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 22 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.
  5. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  6. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  7. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  8. Rør derefter æg i.
  9. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  10. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i 18-20 minutter.
  11. Lad tærte afkøle og vend den over på en tallerken.
  12. Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Hæld chokoladen på tærten og lad det størkne.
  13. Nu skal creme laves. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  14. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  15. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).
  16. Når cremen er afkølet pisker du piskefløde i en skål. Vend forsigtigt fløden i den afkølede creme og smør det ovenpå kagen.
  17. Skyl jordbær og del dem i halve. Læg dem på cremen.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste klassiske jordbærtærte

Opskrift på den klassiske jordbærtærte, som du køber den hos Lagkagehuset. Jordbærtærten består af en sprød mørdejsbund med mazarinmasse, mørk chokolade, vaniljecreme og friske smagfulde jordbær.

Den her kage stråler af sommer og glade dage. Det er en kage som fejer benene væk under de fleste.

Kan man bruge andet creme

Hvis du ikke har tiden til at lave hjemmelavet vaniljecreme, fordi det kræver at den får tid til at køle af, så kan du sagtens bruge vaniljecreme i brev der piskes med mælk. Vi vil anbefale, at du pisker et halvt brev creme med 1,5 dl. mælk og derefter blander det sammen med 1 dl. pisket fløde. Du kan også tilføje lidt ekstra vaniljesukker, hvis du foretrækker det.

Kan jordbærtærten forberedes

Står du og skal have gæster eller skal du lave en masse af disse jordbærtærter og derfor gerne vil være godt forberedt, så læs med her. Tærten kan nemlig sagtens laves langtid før den skal bruges. Vi laver sommetider 3-4 mørdejstærter med mazarinbund og pakker dem godt ned, når de er afkølet og lægger dem i fryseren. Så er de nemme at tage op af fryseren og pynte med chokolade, creme og jordbær, når de skal bruges. Mørdejen forholder sig frisk og sprød selvom de fryses ned. Så tager det ikke mange splitsekunder at forkæle gæsterne med en frisk jordbærtærte.

Læs også vores opskrift på jordbærtærte med mazarinkagebund.

mazarinbundjordbærtærte

Jordbærtærte opskrift

Det her er den bedste og nemmeste opskrift på en klassisk jordbærtærte. Hvis du derimod vil lave en jordbærtærte ala den man kan få ved bageren, som også har kransekagekant, så skal du prøve den her opskrift.

Hjemmelavet jordbærtærte

Der er intet som en hjemmelavet jordbærtærte. Især når man kan få søde, danske jordbær. Det er den absolut bedste sommerdessert og sommerkage, hvis du spørger os. Kombinationen af mørdej, marcipanfyld, chokolade, creme, fløde og jordbær er den absolut bedste kombination. Og så er der altså bare noget over at kunne lave en hjemmelavet jordbærtærte.

jordbærtærte

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej!:) Jeg er ved at forsøge mig med jordbærtærten – har bunden i ovnen nu. Skal først bruge tærten lørdag eftermiddag – hvor lang tid før, skal jeg tage tærten op sf fryseren før den skal pyntes?:) og skal den varmes igen lørdag, eller blot pyntes?:)

    1. Hejsa!

      Så ville jeg tage den op lørdag morgen og lade den stå ude ved stuetemperatur og så pynte den 1-2 timer før eller lige inden den skal serveres 🙂 Du skal ikke varme den igen. Den skal blot pyntes.

      Kh

  2. Hej 🙂
    Jeg sidder og er ved at finde opskrifter på jordbærtærte og er faldet over jeres. I forbager ikke mørdejen, som man gør i mange andre opskrifter? Bliver mørdejen stadigvæk sprød, selvom den bages med mazarinmassen fra start?
    Sara

    1. Hej Sara,

      Ja, mørdejen bliver stadigvæk sprød. Men du kan sagtens forbage den 10 minutter, hvis du ønsker det 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag