Klassisk jordbærtærte med creme

verdens bedste jordbærtærte

Den bedste jordbærtærte

Opskrift til personer (Ø20 cm) Opskrift til 6 personer (Ø20 cm)

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 5 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet jordbærtærte med mazarin, chokolade, creme og masser af søde jordbær. Det er den bedste jordbærtærte.

Ingrediensliste

  • Mørdejsbund

  • 160 g. hvedemel
  • 45 g. flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 70 g. smør
  • 1 æg
  • Mazarinmasse

  • 200 g. marcipan
  • 60 g. sukker
  • 60 g. smør
  • 1 æg
  • 20 g. hvedemel
  • Vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 2,5 tsk. majsstivelse
  • 1,5 dl. mælk
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. sukker
  • 1 dl. piskefløde
  • 75 g. mørk chokolade
  • 300 g. jordbær

Fremgangsmåde

  1. Først skal mørdejen laves, som er bunden i din tærte. Bland mel, flormelis og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt det i skålen.
  2. Tilsæt æg og saml dejen. Læg mørdejen i en skål og stil den i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 minutter.
  3. Rul nu mørdejen ud i en cirkel på cirka 28 cm i diameter (den skal passe til en tærteform på cirka 20-22 cm i diameter).
  4. Læg dejen i tærteformen og skær kanterne til. Stil den på køl.
  5. Nu skal mazarinmassen laves. Ovnen tændes på 180 grader varmluft.
  6. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne.
  7. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Rør videre.
  8. Rør derefter æg i.
  9. Tilsæt til sidst hvedemel og rør det sammen til en ensartet masse.
  10. Fordel mazarinmassen ovenpå mørdejen. Bag tærten i 18-20 minutter. Imens tærten bager, så skal chokolade hakkes.
  11. Tag tærten ud af ovnen og fordel hakket chokolade på bunden. Efter et par minutter vil chokoladen være smeltet og du kan fordele den rundt på hele bunden.
  12. Lad tærte afkøle og vend den over på en tallerken.
  13. Nu skal creme laves. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  14. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  15. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).
  16. Når cremen er afkølet pisker du piskefløde i en skål. Vend forsigtigt fløden i den afkølede creme og smør det ovenpå kagen.
  17. Skyl jordbær og del dem i halve. Læg dem på cremen. Pynt evt. til sidst med hakkede pistacienødder eller smeltet ribsgele.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste jordbærtærte

Opskrift på en nem, lækker og hjemmelavet jordbærtærte med creme og marcipanbund, som du køber den hos Lagkagehuset. Jordbærtærten består af en sprød mørdejsbund med mazarinmasse, mørk chokolade, vaniljecreme og søde, danske jordbær. Den her kage er den absolut bedste sommerkage med jordbær.

Opskrift på den bedste klassiske jordbærtærte

Jordbærtærte opskrift

Det her er den bedste og nemmeste opskrift på en klassisk jordbærtærte. Hvis du derimod vil lave en jordbærtærte ala den man kan få ved bageren, som også har kransekagekant, så skal du prøve den her opskrift.

nem hjemmelavet jordbærtærte

Jordbærtærte med mørdej og marcipan

Det her er uden tvivl verdens bedste jordbærtærte, da den består af både mørdejsbund og mazarin. Bunden bliver lavet af smør, flormelis, æg og hvedemel. Dejen bliver rullet ud og fordelt i en tærteform. Vi bruger en tærteform med løs bund, da det giver det flotteste resultat.

Herefter røres mazarinmassen sammen af blandt andet smør og marcipan. Denne masse fordeles så ovenpå mørdejsbunden og bunden bages herefter. Lige så snart bunden kommer ud, så fordeles hakket chokolade ovenpå den varme bund. Det får chokoladen til at smelte og så kan man efter nogle minutter smøre chokoladen ud over hele bunden.

nem og hjemmelavet jordbærtærte

Nem, hjemmelavet jordbærtærte

Selvom den består af mange elementer, så er der altså intet som slår en hjemmelavet tærte. Og på trods af de mange elementer, så er den stadig nem at lave.

verdens bedste jordbærtærte

Kan man bruge andet creme

Hvis du ikke har tiden til at lave hjemmelavet vaniljecreme, fordi det kræver at den får tid til at køle af, så kan du sagtens bruge vaniljecreme i brev der piskes med mælk. Vi vil anbefale, at du pisker et halvt brev creme med 1,5 dl. mælk og derefter blander det sammen med 1 dl. pisket fløde. Du kan også tilføje lidt ekstra vaniljesukker, hvis du foretrækker det.

Hjemmelavet jordbærtærte

Kan jordbærtærten forberedes i forvejen?

Står du og skal have gæster eller skal du lave en masse af disse jordbærtærter og derfor gerne vil være godt forberedt, så læs med her. Tærten kan nemlig sagtens laves langtid før den skal bruges. Vi laver sommetider 3-4 mørdejstærter med mazarinbund og pakker dem godt ned, når de er afkølet og lægger dem i fryseren. Så er de nemme at tage op af fryseren og pynte med chokolade, creme og jordbær, når de skal bruges. Mørdejen forholder sig frisk og sprød selvom de fryses ned. Så tager det ikke mange splitsekunder at forkæle gæsterne med en frisk jordbærtærte.

Læs også vores opskrift på jordbærtærte med mazarinkagebund.

Hjemmelavet jordbærtærte

Der er intet som en hjemmelavet jordbærtærte. Især når man kan få søde, danske jordbær. Det er den absolut bedste sommerdessert og sommerkage, hvis du spørger os. Kombinationen af mørdej, marcipanfyld, chokolade, creme, fløde og jordbær er den absolut bedste kombination. Og så er der altså bare noget over at kunne lave en hjemmelavet jordbærtærte.

Følg endelig med på vores Instagrameller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej!:) Jeg er ved at forsøge mig med jordbærtærten – har bunden i ovnen nu. Skal først bruge tærten lørdag eftermiddag – hvor lang tid før, skal jeg tage tærten op sf fryseren før den skal pyntes?:) og skal den varmes igen lørdag, eller blot pyntes?:)

    1. Hejsa!

      Så ville jeg tage den op lørdag morgen og lade den stå ude ved stuetemperatur og så pynte den 1-2 timer før eller lige inden den skal serveres 🙂 Du skal ikke varme den igen. Den skal blot pyntes.

      Kh

  2. Hej 🙂
    Jeg sidder og er ved at finde opskrifter på jordbærtærte og er faldet over jeres. I forbager ikke mørdejen, som man gør i mange andre opskrifter? Bliver mørdejen stadigvæk sprød, selvom den bages med mazarinmassen fra start?
    Sara

    1. Hej Sara,

      Ja, mørdejen bliver stadigvæk sprød. Men du kan sagtens forbage den 10 minutter, hvis du ønsker det 🙂

      Kh

  3. Hej.

    Der sker vel ikke noget ved at lade vaniljecremen stå på køl natten over? Skal have tærten med på job, men synes fløden skal være “frisk” pisket inden servering 🙂
    Kh Trine

    1. Hej Trine,

      Nej du kan sagtens lade cremen stå på køl natten over 🙂 Sørg blot for at filme godt og læg evt. filmen helt ned på cremen, så undgår du, at den danner hinde 🙂

      Kh

  4. Hej
    I skriver længere oppe i kommentarene at man skal lave til 24 personer hvis det er en bradepande. Også bliver jeg bare lige i tvilv, kan man godt lave den i en alm bradepande fra ovnen med højekanter?
    Og skal man være opmærksom på noget når man laver den i en bradepande?
    God dag

    1. Hej Cecilie,

      Du kan godt lave den i en bradepande ja 🙂
      Der er ikke noget du som sådan skal være opmærksom på.

      Kh

  5. Hej! Kan jeg godt lave bunden i aften, stille den i køleskab og servere i morgen? Bliver den blødere/dårligere af det, eller er det samme gode oplevelse 😉
    Vh Sara

  6. Hejsa 🙂 Er det muligt at få tærten op ad et ovnfast fad, hvis man bruger det, eller er det bedre bare at lade tærten være deri og så skære ned i?

    1. Hej Emilie,

      Du burde sagtens kunne få den op af et ovnfast fad, men ellers kan I også sagtens skære i den imens den er i fadet 🙂

      Kh

  7. Hej!
    Nu er vi nogle stykker som ikke bryder sig om mazarin/marcipan 🙄. Kunne der eventuelt laves noget andet i stedet for, eller vil det forringe jeres lækre tærte? 😋

    1. Hej Pia,

      Så skulle du evt. bare lave en vaniljekagebund? Og så stadig overtrække den med chokolade, putte creme osv. på 🙂

      KH

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag