Råkostsalat

Råkostsalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på råkostsalat med gulerødder og æble. Revet gulerod og æble, som bliver vendt med rosiner og citronsaft.

Ingrediensliste

  • 300 g. gulerod
  • 2 stk. æble
  • 50 g. rosiner
  • 2 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødder.
  2. Skær æbler i både og fjern kernehuset.
  3. Riv æbler og gulerødder groft på et rivejern.
  4. Vend det sammen med rosiner og citronsaft.
  5. Anret i en skål og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på råkostsalat

En råkostsalat er nok én af de mest simple salater, som du kan lave som tilbehør til aftensmaden. Det er også en virkelig børnevenlig salat. Det er i hvert fald sådan en salat, som vi ofte fik, da vi var mindre. Den består af gulerødder, æble, rosiner og så citronsaft. Simpelt, men mega lækkert! Vi fik den ofte til lasagne eller til spaghetti med kødsauce. Til sådan nogle retter, hvor der godt må være en eller anden form for salat, men det behøves heller ikke at være alt for kompliceret. Her passer den her råkost salat altså perfekt ind.

I en råkost river man det. Så her har vi groftrevet gulerødder og æbler. Herefter bliver det vendt med rosiner og citronsaft. Citronsaften giver en god syrlighed til de søde gulerødder og æbler. Desuden gør det også sådan, at dine æbler ikke bliver alt for brune. Men vi vil dog uanset hvad anbefale, at du venter med at rive æble i indtil lige inden servering.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere grønne salatopskrifter

Råkostsalat

Salat med gulerødder og æbler

Det er som sagt en meget børnevenlig salat, da den indeholder gulerødder og æble. Det plejer de fleste børn nemlig at kunne lide. Hvis du ikke er til rosiner, så kan det sagtens udelades. Du kan også erstatte dem med små stykker af tørret abrikos eller dadler. Prøv også at vende salaten i appelsinsaft i stedet for citron for en anden slags råkost salat.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar