Rabarber marmelade Rabarber marmelade Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på den bedste rabarber marmelade som er virkelig god til pandekager, vafler eller på ostemaden. Den er frist og sød med noter af vanilje. Den må du bare prøve. Ingrediensliste 350 g. rabarber 1 spsk. vand 1 tsk. vaniljesukker 2 spsk. sukker 0,5 tsk. citronsaft 0,5 tsk. majsstivelse Fremgangsmåde Skyl rabarber og skær dem i mindre tern. Bland dem med sukker, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Kog det op med låg under svag varme. Rør godt i kompotten i cirka 5 minutter. Tilsæt majsstivelse og rør godt rundt. Lad marmeladen afkøle i et glas. Luk låget når marmeladen er afkølet. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nem rabarber marmelade Her får du opskriften på den lækreste rabarbermarmelade med noter af vanilje. Marmeladen er super frisk og kan bruges til så meget. Faktisk vil vi sige, at marmeladen også kan bruges ovenpå dit morgenmad eller til en dessert. Hvis du er så heldig at have rabarber i haven, så anbefaler vi at lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner. Så kan du nemt tage hjemmelavet rabarber marmelade op. Har du set vores opskrift på rababertrifli? I denne trifli kan du sagtens udskifte kompotten i bunden med denne marmelade. Kan man tilsætte jordbær i marmeladen? Hvis du ønsker at lave en jordbær og rababer marmelade, så kan du sagtens tilsætte jordbær deri. Vi ville udskifte 1/3 af rabarberne med finthakket jordbær. Hvor langtid kan rabarber marmelade holde sig? Når du har lavet marmeladen og det er kølet helt ned, så kommes det i et glas som kan lukkes et tæt. Her kan det holde sig godt i 10-14 dage. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Tina, Vi har i stedet brugt lidt majsstivelse i rabarberudgaven, men du kan sagtens bruge syltesukker 🙂 Kh Svar