Rabarbertrifli

rabarbertrifli
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

60 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en frisk trifli med rabarber, vaniljecreme, fløde og makroner. Så nem en dessert til en varm sommeraften.

Ingrediensliste

  • Rabarberkompot

  • 350 g. rabarber
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • Vaniljecreme

  • 2 stk. æggeblomme
  • 40 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 15 g. majsstivelse
  • 3 dl. mælk
  • Andet

  • 100 g. makroner
  • 50 g. hvid chokolade
  • 2,5 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Først laves rabarberkompotten.
  2. Skyl rabarber og skær dem i mindre tern.
  3. Bland dem med sukker, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
  4. Kog det op med låg under svag varme. Rør godt i kompotten i cirka 5 minutter.
  5. Lad kompotten afkøle.
  6. Lav nu vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  7. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  8. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, såtager du den af varmen og sætter den til afkøling.
  9. Pisk nu fløde i en skål.
  10. Lav trifli med kompot i bunden, derefter vaniljecreme, makroner og fløde. Top med hakket chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på rabarbertrifli med makroner og creme

Her får du opskriften på nogle skønne sommer rabarbertrifli. Vi har lavet en syrlig og frisk kompot i bunden efterfulgt af en cremet vaniljecreme, knust makroner og til sidst letpisket fløde.

Denne rabarbertrifli er en super ide til forårs eller sommerdessert, da den er nem at lave og smager forrygende godt. Vi elsker at lave en masse med de skønne rabarber, har du set godt opskrift på rabarberhorn eller på rabarbersaft?

rabarbertrifli

Gammeldags trifli med rabarber

Sådan en gammeldags trifli skal man slet ikke undervurdere. Det er én af de nemmeste desserter i glas og så smager det bare skønt. Vi har i denne opskrift brugt rabarber, men man kan også sagtens bruge andre frugter. Det smager også skønt med æble eller jordbær.

Hvor lang tid i forvejen kan de laves?
Disse trifli er uden tvivl bedst, når de er lavet inden for en time. Så er makronerne stadig sprøde. Men hvis du ikke har mulighed for det, så kan de også sagtens laves, så de står på køl 4-5 timer inden servering.

Kan jeg lave rabarberkompotten på forhånd?
Jep, du kan uden problemer lave selve rabarberkompotten på forhånd. Den kan også sagtens fryses ned. Så har du en masse rabarber, der skal bruges, så kan du sagtens lave en stor portion og så fryse den ned.

Kan jeg udelade cremen?
Ja, du kan godt udelade den hjemmelavede creme, så din trifli blot består af makroner, rabarber og fløde. Det er en nemmere og hurtigere udgave, men skal det være luksus, så ville vi også lave cremen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej 🙂
    Jeg har to spørgsmål:
    Kan man godt lave vaniljecremen dagen før?
    Og jeg har lavet opskriften før, men synes min creme blev meget flydende. Har jeg lavet den forkert?
    Hilsen Charlotte
    Tak for lækre opskrifter 🙂

    1. Hej Charlotte,

      Vaniljecremen kan godt laves dagen før. Husk også at koge den godt op, så den får lov til at tykne 🙂

      Kh

  2. Hej med jer,
    Tak for virkelig lækre opskrifter – vi bruger dem flittigt i det lille hjem ☺️ Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor I har købt dessertglassene?? De er virkelig fine ?

  3. Kan man lave denne trifli dagen før hvis man blot putter rabarberkompot og creme i og når den så skal serveres gøres den færdig med makronner og flødeskum?? Eller bliver det for snasket dagen efter? Skal have lavet et stort kagebord til en konfirmation så vil gerne lave så meget færdig som muligt dagen forinden.

    1. Hej,

      Ja det kan du godt, men vi ville nok bare gøre alle elementerne klar hver for sig og så samle alt på dagen, selvom det tager lidt ekstra tid. Men så bliver det bedst 🙂

      Kh

  4. Jeg skal lave rabarbertrifili og kan ikke finde nogle friske rabarber, så kan man bruge frosne rabarber?
    Mvh Sissel

Skriv en kommentar