Rabarbertrifli
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
60 minutterBeskrivelse
Opskrift på en frisk trifli med rabarber, vaniljecreme, fløde og makroner. Så nem en dessert til en varm sommeraften.
Ingrediensliste
-
Rabarberkompot
- 350 g. rabarber
- 2 spsk. vand
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. citronsaft
-
Vaniljecreme
- 2 stk. æggeblomme
- 1,5 tsk. majsstivelse
- 1,5 dl. mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. sukker
-
Andet
- 100 g. makroner
- 50 g. hvid chokolade
- 2,5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
- Først laves rabarberkompotten.
- Skyl rabarber og skær dem i mindre tern.
- Bland dem med sukker, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
- Kog det op med låg under svag varme. Rør godt i kompotten i cirka 5 minutter.
- Lad kompotten afkøle.
- Lav nu vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en lille tykbundet gryde.
- Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
- Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, såtager du den af varmen og sætter den til afkøling.
- Pisk nu fløde i en skål.
- Lav trifli med kompot i bunden, derefter vaniljecreme, makroner og fløde. Top med hakket chokolade.
Opskrift på rabarbertrifli
Her får du opskriften på nogle skønne sommer rabarbertrifli. Vi har lavet en syrlig og frisk kompot i bunden efterfulgt af en cremet vaniljecreme, knust makroner og til sidst letpisket fløde.
Denne rabarbertrifli er en super ide til forårs eller sommerdessert, da den er nem at lave og smager forrygende godt. Vi elsker at lave en masse med de skønne rabarber, har du set godt opskrift på rabarberhorn eller på rabarbersaft?
Hvor langtid i forvejen kan de laves?
Disse trifli er uden tvivl bedst, når de er lavet inden for en time. Så er makronerne stadig sprøde. Men hvis du ikke har mulighed for det, så kan de også sagtens laves, så de står på køl 4-5 timer inden servering.
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Kommentarer
Hejsa
Kan kompotten tåle at blive frosset ned og tages op løbende?
Hej Sille,
Sagtens 🙂
Kh
Hej 🙂
Jeg har to spørgsmål:
Kan man godt lave vaniljecremen dagen før?
Og jeg har lavet opskriften før, men synes min creme blev meget flydende. Har jeg lavet den forkert?
Hilsen Charlotte
Tak for lækre opskrifter 🙂
Hej Charlotte,
Vaniljecremen kan godt laves dagen før. Husk også at koge den godt op, så den får lov til at tykne 🙂
Kh
Hej med jer,
Tak for virkelig lækre opskrifter – vi bruger dem flittigt i det lille hjem ☺️ Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor I har købt dessertglassene?? De er virkelig fine 🥰
Hejsa,
De er købt i Ikea for nogle år siden 🙂
Kh