Rabarber marmelade
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
10 minutterSamlet tid
20 minutterBeskrivelse
Opskrift på den bedste rabarber marmelade som er virkelig god til pandekager, vafler eller på ostemaden. Den er frist og sød med noter af vanilje. Den må du bare prøve.
Ingrediensliste
- 350 g. rabarber
- 1 spsk. vand
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 0,5 tsk. citronsaft
- 0,5 tsk. majsstivelse
Fremgangsmåde
- Skyl rabarber og skær dem i mindre tern.
- Bland dem med sukker, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
- Kog det op med låg under svag varme. Rør godt i kompotten i cirka 5 minutter.
- Tilsæt majsstivelse og rør godt rundt.
- Lad marmeladen afkøle i et glas. Luk låget når marmeladen er afkølet.
Opskrift på nem rabarber marmelade
Her får du opskriften på den lækreste rabarbermarmelade med noter af vanilje. Marmeladen er super frisk og kan bruges til så meget. Faktisk vil vi sige, at marmeladen også kan bruges ovenpå dit morgenmad eller til en dessert.
Hvis du er så heldig at have rabarber i haven, så anbefaler vi at lave en stor portion og fryse ned i mindre portioner. Så kan du nemt tage hjemmelavet rabarber marmelade op. Har du set vores opskrift på rababertrifli? I denne trifli kan du sagtens udskifte kompotten i bunden med denne marmelade.
Hvor langtid kan rabarber marmelade holde sig?
Når du har lavet marmeladen og det er kølet helt ned, så kommes det i et glas som kan lukkes et tæt. Her kan det holde sig godt i 10-14 dage.
Kan man tilsætte jordbær i marmeladen?
Hvis du ønsker at lave en jordbær og rababer marmelade, så kan du sagtens tilsætte jordbær deri. Vi ville udskifte 1/3 af rabarberne med finthakket jordbær.
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.