Rabarbermuffins med hvid chokolade

Rabarbermuffins med hvid chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

De lækreste rabarbermuffins med hvid chokolade, marcipan og mandelflager. En nem muffin med rabarber, som er den perfekte kage til kaffen.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 100 g. marcipan
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 4 spsk. creme fraiche
  • 200 g. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g. hvid chokolade
  • 100 g. rabarber
  • 20 g. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Sukker, blødt smør, smuldret marcipan og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt.
  4. Vend forsigtigt creme fraiche i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
  5. Hak chokoladen i mindre stykker (eller brug chokoladeknapper). Vend chokoladen i lidt mel (så undgår du, at de falder til bunden). Vend chokoladen i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinsforme. Fyld dem op til lige over halvvejs.
  7. Rens rabarber og skær i små stykker. Vend dem i lidt sukker.
  8. Fordel stykker af rabarber ovenpå dine muffins. Drys med lidt mandelflager.
  9. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 20-25 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 15 minutter.
  10. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på rabarbermuffins med hvid chokolade

Her får du opskriften på de lækreste rabarbermuffins med hvid chokolade og marcipan. Skal du bage en nem muffin med rabarber, så lad det være denne! Kombinationen af den syrlige rabarber og det søde fra marcipan og chokolade gør bare de her muffins så gode. Vi elsker nemlig, når man kombinerer sødt og syrligt, så det skaber den helt perfekte balance. Og det er netop hvad du får med den her opskrift.

Rabarbermuffins smager skønt til kaffen, som en lille sød snack eller som en del af et større kagebord. Måske du er heldig at have rabarber i haven, så er det jo oplagt at bruge nogle af dem til de her rabarbermuffins. Vi er desværre ikke så heldige at have rabarber i haven endnu, men vi har planer om at plante nogle. Så hvis du har input til hvilken sort, så skriv det meget gerne i kommentarfeltet. Vi er ret nye i hele den her køkkenhave-verden!

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på lækre muffins og cupcakes her

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Muffins med rabarber og hvid chokolade

Det er som om, at rabarber og hvid chokolade bare hører sammen. Man kan i hvert fald lave de dejligste søde sager og desserter med den kombination. Vi kan også anbefale dig at prøve at lave bagte rabarber med karamelliseret hvid chokolade. Det er den dejligste og nemmeste sommerdessert.

Udover hvid chokolade, så har vi også kommet marcipan i. Lidt marcipan skader aldrig og gør altid søde sager lidt bedre, hvis vi skal sige det. Det giver en lidt tungere, mere mazarinagtig muffin, hvilket passer godt til fyldet.

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

    1. Hej Merete,

      Ja de kan fryses og tak for de søde ord! Det er vi simpelthen så glade for at høre <3

      Kh

  1. Har lige bagt de her muffins. Hvorfor mon de falder sammen for mig? De hævede fint til at starte med i ovnen og så pludselig falder de sammen efter halvdelen af tiden i ovnen. Hvad har jeg mon gjort galt?

    1. Hej Natascha,

      Har du mon en nyere ovn? Det kan være, at du skal skrue 10 grader længere ned for ovnen <3

      Kh

Skriv en kommentar