Raita

Raita
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet raita lavet på yoghurt, grøntsager og friske krydderurter. Server din raita som tilbehør til maden.

Ingrediensliste

  • 300 g. græsk yoghurt
  • 0,25 stk. agurk
  • 1 stk. tomat
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Hak grøntsager og krydderurter fint.
  2. Bland dem med græsk yoghurt, salt og spidskommen.
  3. Smag evt. til med mere salt/spidskommen, alt efter hvordan du bedst kan lide den.
Bedøm denne ret

Opskrift på raita

Raita er en indisk dip, som er lavet på yoghurt. Eftersom indisk mad ofte er ret krydret, så passer dippen perfekt til det, da smagene er mere kølende og rolige i det. Vi laver vores raita på græsk yoghurt, da det er en god, fed yoghurt. Hertil tilføjes finthakkede grøntsager og krydderurter, som giver dippen masser af smag og friskhed.

Den serveres som tilbehør til krydrede retter som butter chicken eller chicken kormaVi elsker indisk mad, da der altid er fuld fart på krydderier og masser af forskellige smage. Det er i hvert fald meget anderledes end dansk mad, som ofte er mere simpelt.

LÆS OGSÅ: Mormordressing

Raita

Raita opskrift

Det her er vores bud på en god og nem raita opskrift. Den er som sagt lavet på græsk yoghurt, da det er en god, fed yoghurt. Herudover har vi tilføjet agurk, tomat og friske krydderurter. Du kan sagtens lave den på forhånd, hvis du sørger for at dræne grøntsager godt, så de ikke væder for meget. Så risikerer du nemlig en tynd raita, hvilket er lidt ærgerligt. Den skal nemlig helst være tyk.

Men selvom dippen egentlig hører sig til i det indiske køkken, så kan den også bruges til mange andre retter, som ikke har indisk oprindelse. Vi elsker også at bruge den som tilbehør til tapas, i fladbrød med falafler eller blot som dip til grøntsager.

Hvilke krydderurter kan jeg bruge?
Du kan bruge mynte, koriander eller persille. Vores favoritter må nok være koriander eller persille eller en blanding af begge.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar