Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Red Velvet cupcakes med frosting. Nemme, røde muffins, som du kan servere til Valentinsdag, fødselsdag osv.

Ingrediensliste

 • Cupcakes

 • 150 g. smør
 • 250 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 3 stk. æg
 • 1,5 dl. mælk
 • 1 tsk. bagepulver
 • 50 g. kartoffelmel
 • 1 spsk. bagekakao
 • 180 g. hvedemel
 • 0,25 dl. rød frugtfarve
 • Frosting

 • 100 g. smør
 • 200 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 200 g. naturel flødeost

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
 4. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk godt.
 5. Vej hvedemel, bagepulver, bagekakao og kartoffelmel af i en skål.
 6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
 7. Kom til sidst frugtfarve eller pastafarve i. Hvis du bruger pastafarve, så tilsæt lidt ekstra mælk, da man ikke skal bruge så meget pastafarve til at farve kagen i forhold til hvis man bruger almindelig frugtfarve.
 8. Fyld dejen i muffinsforme (Et tip er at komme dine papirsforme i en silikonemuffinsform. Så holder de bedre formen). Fyld dem kun 2/3 del op, så der er plads til, at de kan hæve.
 9. Bag dine muffins på anden nederste rille i ovnen i ca. 15-20 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 15 minutter. Tjek løbende om de er færdige ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er de færdige.
 10. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
 11. Nu skal frosting laves. I en skål piskes blødt smør (ikke smeltet), vaniljesukker og flormelis med en elpisker, indtil du har en ensartet cremet masse. Pisk herefter naturel flødeost i til din creme er fast og cremet.
 12. Kom din frosting op i en sprøjtepose med stjernetyl.
 13. Sprøjt frosting på dine red velvet cupcakes.
 14. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Red velvet cupcakes

Her får du opskriften på de fineste Red velvet cupcakes med vaniljefrosting. Disse, flotte, røde muffins er i sandhed en ægte dannebrogsmuffin! Den her de fineste røde og hvide farver og samtidig en meget mild smag. Derfor er de her cupcakes perfekte til børnefødselsdage, fejringer og også til valentinsdag, hvis du går op i det. De er samtidig nemme at lave!

Du får luftige og lækre muffins. Dét der er med red velvet muffins er, at det faktisk er en simpel vaniljemuffin, hvor der er tilsat kakaopulver og rød farve. Selvom det er ganske lidt kakao, som der tilsættes, så giver det alligevel smagen lidt kant ift. en almindelig vaniljemuffin.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på cupcakes og muffins

Red velvet cupcakes

Røde muffins

Vi har i denne opskrift brugt rød frugtfarve til at farve de fine red velvet muffins, da det er nemmest at få fat i et supermarked. Du kan dog også sagtens bruge rød pastafarve. Ved pastafarve skal man ofte bruge lidt mindre farve, så hvis du bruger pastafarve, så tilsæt lidt ekstra mælk til dejen.

Nu hedder de her cupcakes jo red velvet, men du kan i princippet også gøre dem grønne, blå eller orange, hvis du hellere vil det. Hvis du skal lave muffins til halloween, så kunne det måske være en idé at lave dem orange og så med grøn frosting på toppen. Man kan lave så mange sjove muffins og cupcakes med lidt frugtfarve. Og det er en super idé til børnefødselsdage osv.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar