Rejesalat

Rejesalat
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på den bedste hjemmelavet rejesalat med frisk dild i en lækker dressing. Denne variant er med asparges, men hvis du godt kunne tænke dig at bruge dampet grønne asparges, så kan du også dette. Det smager også skønt der i.

Ingrediensliste

  • 40 g. mayonnaise
  • 80 g. creme fraiche
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 100 g. asparges på dåse
  • 200 g. rejer
  • 0,5 bundt frisk dild
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rør mayonnaise sammen med creme fraiche og citronsaft.
  2. Hak dild fint og tilsæt det til din dressing. Tilsæt rejer og asparges og smag til med salt og peber.
  3. Opbevares på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på rejesalat

Nem og hurtig opskrift på den lækreste og bedste rejesalat i dressing med frisk dild og asparges. I denne rejesalat er der rejer, dild og asparges, men man kan også erstatte aspargesene med dampet grønne asparges, hvis man mere er til det. Du kan blandt andet serverer rejesalaten til en skive nybagt franskbrød eller i en hjemmebagt kærnemælksbolle. Hvis du godt kunne tænkte dig at bruge rejesalaten i en forret, kan den bl.a. bruges i en fiskelagkage. Vi bruger altid rejer i lage, da vi synes, at de har den bedste smag. Rejesalaten er god til forret, i sandwich eller oven på rugbrød eller franskbrød.

Rejesalat med asparges

En god rejesalat skal selvfølgelig indeholde en masse rejer, men også asparges. Her har vi blot brugt asparges fra en dåse, men du kan også gøre den en tand bedre ved at bruge friske asparges, som dampes. Det kan enten være grønne asparges eller hvide asparges. Men asparges smager generelt bare godt sammen med rejer.

Rejesalat til frokost

Du kan spise rejesalaten i sandwich, ovenpå en rugbrød eller en skive franskbrød. En klassisk sandwich med rejesalat er super lækkert. Put lidt frisk salat i og evt. et par skiver agurk eller et kogt æg i skiver. Så har du den lækreste sandwich med rejesalat. Det gode ved frokost er, at det næsten altid skal serveres koldt. Man skal derfor ikke stresse over, at der er noget, som skal være varmt. Man kan også sagtens lave det på forhånd. Hvis du eksempelvis får gæster til frokost, så kan du gøre det klar om formiddagen eller dagen før. Det bliver altså ikke nemmere, hvis man skal have gæster til frokost.

Rejesalat

Rejesalat til forret

Hvis du vil lave en lidt ekstraordinær forret med rejesalaten, så kan du lave denne lækre fiskelagkage/smørrebrødstærte, hvor et af lagene er rejesalat. Denne fiskelagkage er med fyld af lakserilette og hjemmelavet rejesalat. Det er en virkelig lækker fiskeforret med laks og rejer, og endda en forret, som kan laves dagen før. Det er en super god forret til påskefrokost, til julefrokost, som forret til buffet eller konfirmation eller når der skal laves mad til mange gæster. Vi er sikre på at den vil falde i god jord ved alle fiskeelskere.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar