Ribssirup

Ribssirup
Opskrift til flaske Opskrift til 1 flaske

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Lav en lækker ribssirup af de solmodne ribs, som er i sæson. Brug den smagfulde sirup til morgenmad, som topping eller i lækre drinks.

Ingrediensliste

  • 600 g. ribs
  • 9 dl. vand
  • 350 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Skyl ribs grundigt. Lad blot stilken sidde på.
  2. Put ribs og vand op i en lille gryde. Bring det i kog. Når det koger, så skru ned til medium varme.
  3. Mos ribs i gryden.
  4. Dræn det hele igennem et klæde eller en trådsi, så du blot har saften.
  5. Hæld saften tilbage i gryden. Tilsæt sukker og vaniljesukker.
  6. Lad det hele simre ved lav varme i 20-30 minutter, så den får lov til at tykne.
  7. Tag gryden af varmen.
  8. Hæld den færdige sirup på skoldede flasker (evt. skyllet i atamon, så det holder længere).
  9. Sæt flasken på køl. Den kan holde sig 2-3 måneder.
Bedøm denne ret

Opskrift på ribssirup

Udnyt ribssæsonen og lav en lækker ribssirup, som du kan bruge som topping til morgenmad. Det kan eksempelvis bruges ovenpå skyr eller yoghurt, pandekager eller vafler. Du kan også bruge det til at lave smagfulde drinks og cocktails. Vi elsker at lave vores egne sirupper til det, da det simpelthen er så nemt og billigt. Så hvis du måske er heldig at have en ribsbusk eller kender nogen, som har, så er det en oplagt mulighed.

Selve siruppen er bare lavet på ribs, sukker, vanilje og vand. Så det kræver heller ikke de store ingredienser, hvilket er helt ideelt, hvis du mangler et lille projekt. Du kan dog også sagtens tilføje andre bær til siruppen. Det ville også være lækkert med hindbær der i.

LÆS OGSÅ: Moussekage med ribs 

Ribssirup

Sirup af ribs

Måske er sirup ikke lige det første du tænker på at lave, hvis du har en masse ribs. Du kan også sagtens bare lave en saft ud af dem. Men forskellen på sirup og saft er, at siruppen er tykkere. Den er derfor genial at bruge som topping på skyr eller yoghurt sammen med noget granola eller müsli. Den har nemlig den perfekte balance mellem sødme og syrlighed, hvilket bare fungerer godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar