Rigatoni alla Norma

Rigatoni alla Norma
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Rigatoni alla Norma, som er en italiensk pastaret med aubergine, tomat og basilikum. Den bedste pastaret uden kød.

Ingrediensliste

  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 dl. olivenolie
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 250 g. rigatoni pasta
  • 30 g. parmesan
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skær toppen af aubergine. Skær den ud i små tern og sæt til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Varm en pande op med en god portion olivenolie.
  4. Kom auberginetern på panden og steg dem godt af. Krydr med salt og peber.
  5. Når auberginen har fået farve, så tilsættes løg og hvidløg. Steg også det godt af.
  6. Tilsæt herefter hakkede tomater på dåse.
  7. Hak basilikum fint og tilsæt også det til saucen. Skru lidt ned og lad saucen stå og simre ved middel varme i 15-20 minutter. Rør jævnligt.
  8. Kog pasta efter pakkens anvisning i godt saltet vand.
  9. Riv eller skær parmesan ud i små flager.
  10. Når pasta er al dente, så tages lidt af pastavandet (1-2 dl.) fra i en skål.
  11. Dræn pasta og tilsæt til saucen. Tilsæt også lidt af pastavandet (pastavandet hjælper med at tykne saucen og gøre den cremet).
  12. Vend pasta godt rundt. Smag til med salt/peber. Tilsæt evt. mere pastavand hvis nødvendigt.
  13. Anret i skåle og top med parmesan og evt. frisk basilikum.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på Rigatoni alla Norma

Rigatoni alla Norma er en italiensk pastaret, som består af stegt aubergine og pasta i en smagfuld tomatsauce. En simpel pastaret, som man bestemt ikke skal undervurdere. Ofte er det jo det simple, som er bedst. Og det beviser denne pastaret i den grad. Det her er en pastaret, som tager os tilbage til Italien. Vi elsker Italien og har også begge rejst meget der. Vi elsker maden, måske fordi vi ikke kan få nok af pasta og pizza. Derfor er det skønt at kunne bringe en bid af Italien med hjem til Danmark. Især i den her kolde tid, hvor man længes efter sol og sommer.

Så nu kan vi slet ikke vente med at skulle spise denne pasta alla Norma på en sommerdag med et koldt glas hvidvin til. Som sagt, så er det en pastaret uden kød, hvor den i stedet for fylde fra aubergine. Aubergine er faktisk en grøntsag, som vi ikke så ofte bruger i køkkenet. Det vil vi have lavet om på, da det jo smager så skønt. Især når den bliver stegt eller bagt i ovnen.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores pastaopskrifter

Rigatoni alla Norma

Pasta alla Norma

Den italienske pastaret går enten under navnet pasta alla Norma eller Rigatoni alla Norma. Navnet betegner egentlig den type pasta, som er brugt. Her har vi brugt rigatoni pasta. Deraf navnet. Den stammer fra Sicilien, nærmere betegnet Catania, som ligger på Siciliens østkyst. Navnet på pastaretten betyder pasta med aubergine. Og aubergine er jo også hovedpersonen i den her pastaret. Den skæres i tern og så steges den i en god olivenolie på panden, inden der kommer hakkede tomater og basilikum i.

Rigatoni alla Norma

Pastaret med aubergine

Det er den lækreste pastaret med aubergine. Når en ret består af så få ingredienser her, så kan det betale sig at vælge nogle gode råvarer. Og når vi er i det italienske køkken, så kan vi ikke undgå at anbefale mærket Mutti, når der skal handles tomater på dåse. De har de absolut bedste og laver også virkelig en god pizzasauce. Så god, at vi ofte ikke selv gider at lave en.

Pasta uden kød

Og måske du tænker, at der mangler kød i denne pastaret? Det gør der bestemt ikke. Det er så god og lækker en pastaret uden kød. I Italien er mange af pastaretterne på menukortene også uden kød. Som sagt, så kan gode råvarer gøre meget og her savner man på ingen måde kødet. Top den med en god portion parmesan og lidt frisk basilikum, så har du alletiders hverdagsret eller weekendret.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar