Rigatoni i tomatsauce med sprød serrano

Rigatoni i tomatsauce med sprød serrano
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på rigatoni i tomatsauce med sprød serrano, frisk basilikum og cherrytomater. En cremet pastaret i tomatsauce.

Ingrediensliste

  • Pasta

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 tsk. tørret timian
  • 800 g. hakkede tomater på dåse
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 0,75 bundt frisk basilikum
  • 50 g. parmesan
  • salt/peber
  • 500 g. rigatoni pasta
  • Topping

  • 120 g. serranoskinke
  • 100 g. cherrytomater
  • 0,25 bundt frisk basilikum
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skær serranoskinke ud i mindre stykker.
  3. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom serrano på. Vend jævnligt og lad stege til det er sprødt og gyldent. Tag så fra på en tallerken.
  4. Sæt panden tilbage og kom evt. lidt ekstra fedtstof på.
  5. Kom så løg og hvidløg på. Lad sautere kort.
  6. Tilsæt så hvidvin. Lad alkoholen fordampe og vinen koge en smule ind.
  7. Så tilsættes tørret timian, hakkede tomater på dåse, madlavningsfløde og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Vend det hele godt sammen. Skru lidt ned og lad det simre.
  8. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  9. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra.
  10. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også.
  11. Kom fintrevet parmesan og frisk basilikum i. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt/peber.
  12. Anret i et stort fad eller i selve panden.
  13. Fordel serranoskinke over. Halver cherrytomater og kom på. Pynt med basilikumsblade og riv evt. lidt frisk parmesan over.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rigatoni i tomatsauce med sprød serrano

En af sommerens pastaretter må være den her omgang rigatoni i tomatsauce med sprød serrano, halve cherrytomater og frisk basilikum. Lige et drys parmesan over og så er du altså good to go. Her får du opskriften på en cremet og lækker pastaret, som består af ganske få ingredienser og som også er hurtig at lave. Server den med en lækker tomatsalat til, noget godt brød og en god vin, så har du altså sommermenuen, som vil imponere alle dine gæster.

Det her er også en af vores go-to pastaretter, når vi er på ferie i udlandet og laver mad hjemme. Når vi er ude at rejse, så booker vi ofte en lejlighed eller lignende, hvor der er køkken. Så er der rig mulighed for at kunne lave mad selv også, hvilket vi elsker. Især når man er i udlandet og man ofte kan få de bedste råvarer. Så smager sådan en pastaret her altså endnu bedre, når den laves med solmodne italienske tomater.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter med svinekød her 

Rigatoni i tomatsauce med sprød serrano

Pastaret i tomatsauce med sprød serrano

Det er den lækreste pastaret i tomatsauce, som vi har toppet med sprød serrano. Serranoskinke steges sprødt på en pande og drysses over pastaretten inden servering. Så får man det sprøde og saltede, men på en lidt mere ‘let’ måde end hvis man brugte bacon. Top med cherrytomater i forskellige farver, frisk basilikum og et godt drys parmesan, så får du altså smagen af sommer i en pastaret.

Det her er rigatoni i tomatsauce. Selve tomatsaucen er lavet med tomater på dåse, fløde og frisk basilikum. Simpelt, men så godt. Kan du ikke finde rigatoni, så kan enhver anden slags pasta også bruges. Vi synes bare den her variant er god til netop denne pastaret, fordi saucen ligesom gemmer sig indeni.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar