Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en juleislagkage med brændte mandler, kirsebær og nøddebund. Hjemmelavet is med kirsebær og mandler.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æggehvide
  • 150 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Isen

  • 4 dl. piskefløde
  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. brændte mandler
  • 120 g. kirsebærsauce

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Isen

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Pisk piskefløde til en blød flødeskum.
  3. Hak brændte mandler groft.
  4. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  5. Vend herefter brændte mandler i (gem evt. lidt af dem til pynt til toppen).
  6. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  7. Fordel herefter kirsebærsauce med en ske rundt omkring i isen. Til sidst tager du enden af skeen og kører kirsebærsaucen rundt i cirkler, så du får et flot mønster.
  8. Drys evt. med de resterende hakkede brændte mandler på toppen.
  9. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  10. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  11. Tag gerne isen ud 15-20 minutter før servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Her får du simpelthen opskriften på intet mindre end en juleislagkage med brændte mandler, kirsebær og nøddebund. Et perfekt alternativ til de almindelige juledesserter og især et godt alternativ til risalamande, hvis man ikke er så vild med det. Det er desuden også en super måde at få brugt julens rester på, hvis du står tilbage med en masse brændte mandler og evt. en rest kirsebærsauce efter juleaften.

Selve isen består af en nøddebund, som vi har valgt at lave på mandler. Man kan dog også sagtens lave den på andre slags nødder som hasselnødder, cashewnødder eller valnødder. Vi synes blot, at mandlerne går rigtig godt til temaet med en juleis, da man også har de brændte mandler i selve isen.

Selve isen er en simpel vaniljeis lavet på fløde, æggeblommer og sukker. Hertil har vi tilføjet hakkede brændte mandler og til sidst nogle swirls af kirsebærsauce. Det giver altså den helt perfekte julekombination, hvis du spørger os. Du kan dog sagtens udelade de brændte mandler, da det også gør isen meget sød.

LÆS OGSÅ: Risalamande

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Hjemmelavet is med kirsebær

Det her er også en nem og lækker opskrift på hjemmelavet is med kirsebær. Du kan selvfølgelig sagtens blot udelade nøddebunden og så lave isen med kirsebær. Den ville også være super flot, hvis man lavede den i en brødform, så du får en aflang is. Vi synes virkelig, at det er en genial måde at få brugt rester fra julen på.

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Kan man højst beregne opskriften til 10 personer? Jeg skal nemlig lave denne lækker islagkage til juleaften i steder for risalamande og vi bliver 12 personer 🙂 Kan I hjælpe med at regne ud hvor meget jeg skal bruge af hver ingrediens nu hvor det er til 12 personer? På forhånd tak 🙂

    1. Hej Janna,

      Det skulle gerne være ændret nu, så du kan sætte den til 12 personer. God fornøjelse og god jul!

      Kh

  2. Kan man bruge købe is og blande mandler i og så lade kage indfryse. Ved godt at hjemmelavet is smager bedre, men tænkte for at spare tid.

  3. Kære jer 🙂
    Et opfølgende spørgsmål. Såfremt jeg laver kagen til 12 eller 16 personer, skal jeg så bruge en større springform end den i opskriften? Og hvilken størrelse vil I så anbefale både til 12 og til 16? Pfh tak 🙂

    1. Hej Janna,

      Til 12 personer ville vi bruge en springform på 24-26 cm. 🙂

      Hvis det er til 16 personer, så ville vi næsten lave 2 i stedet.

      Kh

    1. Hej,

      Nåe på den måde. Ja det havde vi lige overset. Ikke lade den tø helt op, men hurtigt sætte den på frys igen efter det er blandet i. Så kan det godt gå <3

      Kh

Skriv en kommentar