Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en juleislagkage med brændte mandler, kirsebær og nøddebund. Hjemmelavet is med kirsebær og mandler.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Isen

  • 4 dl. piskefløde
  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. brændte mandler
  • 120 g. kirsebærsauce

Fremgangsmåde

Bund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Pisk æggehvider helt stive med flormelis. De skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden, at det ryger ud.
  3. Hak mandler fint. Vi plejer at give dem en hurtig tur i en foodprocessor eller minihakker, så de bliver helt finthakket. Du kan også bruge hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.
  4. Vend nødderne i din æggehvidemasse.
  5. Find en springform frem. Vi brugte en med diameter på 21 cm. For bunden med bagepapir og smør siderne med lidt smør eller margarine.
  6. Fordel dejen i formen.
  7. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 min. Den skal være krakeleret på toppen.
  8. Tag din bund ud og lad den køle helt af. Lad den blive i springformen.

Isen

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt).
  2. Hak brændte mandler groft. Pisk fløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
  3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter brændte mandler i (gem evt. lidt af dem til pynt til toppen).
  4. Inden du fordeler isen oven på din nøddebund, så kan du med fordel lige presse bunden helt ned med fingrene eller en ske.
  5. Fordel herefter isen oven på nøddebunden i springformen.
  6. Fordel herefter kirsebærsauce med en ske rundt omkring i isen. Til sidst tager du enden af skeen og kører kirsebærsaucen rundt i cirkler, så du får et flot mønster.
  7. Drys evt. med de resterende hakkede brændte mandler på toppen.
  8. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer, men gerne 10-12 timer.
  9. Ved servering fjernes springformen og bagepapiret. Anret på et fad. Lad gerne isen stå ude ca. 10 minutter inden servering, så den ikke er helt stivfrossen ved servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Her får du simpelthen opskriften på intet mindre end en juleislagkage med brændte mandler, kirsebær og nøddebund. Et perfekt alternativ til de almindelige juledesserter og især et godt alternativ til risalamande, hvis man ikke er så vild med det. Det er desuden også en super måde at få brugt julens rester på, hvis du står tilbage med en masse brændte mandler og evt. en rest kirsebærsauce efter juleaften.

Selve isen består af en nøddebund, som vi har valgt at lave på mandler. Man kan dog også sagtens lave den på andre slags nødder som hasselnødder, cashewnødder eller valnødder. Vi synes blot, at mandlerne går rigtig godt til temaet med en juleis, da man også har de brændte mandler i selve isen.

Selve isen er en simpel vaniljeis lavet på fløde, æggeblommer og sukker. Hertil har vi tilføjet hakkede brændte mandler og til sidst nogle swirls af kirsebærsauce. Det giver altså den helt perfekte julekombination, hvis du spørger os. Du kan dog sagtens udelade de brændte mandler, da det også gør isen meget sød.

LÆS OGSÅ: Risalamande

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Hjemmelavet is med kirsebær

Det her er også en nem og lækker opskrift på hjemmelavet is med kirsebær. Du kan selvfølgelig sagtens blot udelade nøddebunden og så lave isen med kirsebær. Den ville også være super flot, hvis man lavede den i en brødform, så du får en aflang is. Vi synes virkelig, at det er en genial måde at få brugt rester fra julen på.

Juleislagkage med brændte mandler og kirsebær

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Kan man højst beregne opskriften til 10 personer? Jeg skal nemlig lave denne lækker islagkage til juleaften i steder for risalamande og vi bliver 12 personer 🙂 Kan I hjælpe med at regne ud hvor meget jeg skal bruge af hver ingrediens nu hvor det er til 12 personer? På forhånd tak 🙂

    1. Hej Janna,

      Det skulle gerne være ændret nu, så du kan sætte den til 12 personer. God fornøjelse og god jul!

      Kh

  2. Kan man bruge købe is og blande mandler i og så lade kage indfryse. Ved godt at hjemmelavet is smager bedre, men tænkte for at spare tid.

Skriv en kommentar