Risengrød i sengen

Risengrød i sengen
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på risengrød i sengen under dynen. Det her er den nemmeste måde at lave risengrød på og så undgår du, at det brænder på. Grøden passer nemlig sig selv under dynen.

Ingrediensliste

  • Risengrød

  • 2,5 dl. vand
  • 190 g. grødris
  • 1 liter sødmælk
  • 1 tsk. salt
  • Tilbehør

  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. smør

Fremgangsmåde

  1. Kog vand op.
  2. Tilsæt grødris og lad det koge i 2-3 minutter, så risene suger vandet.
  3. Tilsæt mælk.
  4. Når grøden koger, så røres der godt rundt jævnligt. Lad den koge ved omrøring i 5-10 minutter og så tager du den af blusset og sætter et låg på. Herefter pakker du gryden ind i et stort håndklæde, evt. to håndklæder og så sætter du gryden ind under dynen. Sørg for at pakke den godt ind.
  5. Lad den stå under dynen i 2-3 timer, helst ikke længere af sundhedsmæssige årsager.
  6. Efter de 2-3 timer tager du gryden ud og giver den et hurtigt opkog på komfuret. Smag til med salt og server med kanelsukker og smørklat.
Bedøm denne ret

Opskrift på risengrød i sengen

At lave risengrød i sengen og under dynen er en metode, som vi har brugt siden vi var børn. Faktisk lavede vi stort set altid risengrød under dynen, da det er nem risengrød, som ikke brænder på. Grøden passer nemlig sig selv under dynen og imens kan man få ordnet en masse andre ting. Det er altså bare nem aftensmad og især i juletiden, hvor man ofte spiser grød.

Det er hurtigt lige at koge risene op og så pakke gryden ind, men derefter, så skal man selvfølgelig vente nogle timer før grøden er klar. Så til de der spontane dage, hvor man lige pludselig får lyst til risengrød, så egner denne opskrift sig nok ikke. Har du derimod planlagt det på forhånd, så kan vi helt klart anbefale dig at lave grøden på denne måde.

LÆS OGSÅ: Krydderkage

Risengrød i sengen

Risengrød under dynen

Risengrød under dynen er en super smart og miljøvenlig måde at lave risengrød på. Desuden undgår du også, at den brænder på og du behøves ikke at holde øje med den, imens den koger. I stedet for at pakke den under dynen, så er der også nogle som bruger en høkasse. Det er dog nok de færreste, som har en høkasse i dag, så derfor bruges tricket med dynen oftest.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Den er meget, meget vandet!
    Jeg har stået og siger 1 L vandgrød fra og den er stadig så flydende at jeg skal bruge en suppe slev for at kunne tag den!
    Jeg vil tænke at man kan nøjes med halvdelen vandet hvis ikke mere!

    1. Hej Bjørn,

      Det er vigtigt at få den kogt godt op inden den sættes under dynen.
      Og så må den gerne lige få et opkog igen efter den har stået også. 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Der hvor du hælder mælk i til, så er det ikke fordi den “vokser” over det. Hvis det giver mening 😀

      Kh

Skriv en kommentar