Risotto med spinat
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Opskrift på en simpel, men lækker risotto med spinat og parmesanost. En nem ret til aftensmad, som sagtens kan serveres med et stykke stegt kylling.
Ingrediensliste
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dl. hvidvin
- 200 g. risottoris
- 8,5 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 50 g. frisk spinat
- 100 g. parmesan
- salt/peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kog 8,5 dl. vand og opløs bouillonterning i vandet.
- Varm en gryde op med 3 spsk. olie. Tilsæt løg og hvidløg.
- Sauter det, indtil det er gennemstegt.
- Tilsæt risottoris. Vend det godt rundt. Tilsæt hvidvin og lad det fordampe.
- Tilsæt bouillonvand 1 dl. af gangen. Lad risene absorbere vandet, inden du tilsætter 1 dl. igen. Sådan fortsætter du, indtil risene er færdige. Det kan godt være, at du ikke skal bruge den sidste dl. bouillonvand. Smag på risene for at vurdere.
- Til sidst tilsættes 2 håndfulde spinat og revet parmesanost. Smag til med salt og peber.
- Server evt. med lidt ekstra parmesanost og lidt frisk persille på toppen.
Opskrift på risotto med spinat
En nem og lækker opskrift på en simpel risotto med spinat. Den er super lækker i sig selv til aftensmad, men kan også sagtens serveres med et stykke kød, eksempelvis et stykke stegt kylling.
Risotto er super lækkert og nemt at lave. Det kræver få ingredienser at få en super smagfuld og cremet ret. Den her er med spinat, men man kan også sagtens tilføje lidt asparges eller ærter.
LÆS OGSÅ: Risotto med græskar
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.