Rødkålssalat med æble, granatæble og persille

Rødkålssalat med æble, granatæble og persille
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en sprød og smagfuld rødkålssalat med æble, som er vendt i en lækker dressing, som giver masser af smag.

Ingrediensliste

  • Kålsalat

  • 0,5 stk. rød spidskål
  • 2 stk. æble
  • 0,5 stk. granatæble
  • 0,5 bundt frisk persille
  • Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,5 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dressingen. Kom alle ingredienserne op i en beholder med låg. Ryst det hele godt sammen, så dressingen tykner en smule. Smag til med salt/peber og sæt til side, imens du gør det resterende klar.
  2. Snit spidskål fint. Hvis du har et mandolinjern, så kan du også snitte det derpå.
  3. Skær æbler i små stykker.
  4. Pil granatæble, så du får granatæblekernerne ud.
  5. Hak persille fint.
  6. Bland dressingen med spidskålen og masser det godt sammen, så spidskålen bliver mere blød i det.
  7. Vend herefter spidskålen sammen med de resterende ingredienser.
  8. Anret på et fad eller i en skål.
  9. Top evt. med lidt mere frisk persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødkålssalat med æble, granatæble og persille

Rødkålssalat med æble, sprøde granatæblekerner og frisk persille udgør den lækreste kålsalat, som samtidig er super nem at lave. Der er ingen tvivl om, at én af de slags salater, som vi laver oftest her i vintersæsonen er kålsalater. Vi bruger gerne en base på spidskål, da det har en mild smag og samtidig giver sprødhed og tekstur til salaten. Kombiner det med sprøde æbler og friske granatæblekerner, så har du en spændende og på ingen måde kedelig salat.

Her har vi vendt rødkålssalaten i en nem og simpel vinaigrette, som vi ofte vender kålsalater i. Det er nemlig ekstra lækkert, hvis man lige masserer kålen med dressingen inden den vendes sammen med de resterende ingredienser. Måske det lyder mærkeligt at massere sin salat. Men nogle typer grøntsager som almindelig kål, spidskål og grønkål bliver kun bedre af at blive masseret med en dressing. Samtidig er det også nemmere for kroppen at nedbryde kålen, når den er masseret.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle opskrifter på vores kålsalater

Rødkålssalat med æble, granatæble og persille

Salat med rød spidskål og æble

Vi har brugt rød spidskål, men du kan også bruge helt almindelig spidskål. Man kan i mange butikker også købe sådan en kålblanding, som er et mix af mange forskellige slags kål. Den køber vi også ofte, da det er så nemt bare at blande den med de resterende elementer. Så hermed et lille tip, hvis du gerne vil blive bedre til at servere salat til aftensmaden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar