Rødkålssalat med feta

Rødkålssalat med feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på rødkålssalat med feta, granatæblekerner og ristede hasselnødder. Server som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • Salat

  • 300 g. rødkål
  • 1 stk. granatæble
  • 50 g. hasselnødder
  • 75 g. fetaost
  • Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. sød sennep
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkål rigtig fint. Dette gøres nemt på et mandolinjern.
  2. Varm en tør pande op. Kom hasselnødderne på og lad dem riste ved middel varme til de begynder at få farve, skallen skaller af og der dufter nøddeagtigt. Tag dem så af panden og lad dem køle af. Herefter hakkes de fint.
  3. Pil granatæble, så du får granatæblekernerne ud. Smuldr feta i en skål. Vi kan anbefale den fra Puck.
  4. Kom alle ingredienserne til dressingen op i et lille glas eller i en beholder. Ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule. Smag til med salt/peber.
  5. Kom fintsnittet rødkål op i en stor skål. Kom så dressingen ved og vend det godt sammen.
  6. Vend herefter de resterende ingredienser i.
  7. Anret i et fad og server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på rødkålssalat med feta

Her får du en dejlig og nem opskrift på rødkålssalat med feta, granatæble, ristede hasselnødder og en hurtig vinaigrette. Nu går vi for alvor ind i efteråret og det kolde vejr. Lige så snart vi rammer det, så er det som om, at vi skruer ekstra meget op for kålsalaterne, da man simpelthen kan lave så mange lækre varianter. Den her er strøget direkte til tops som ny favorit. Sprød rødkål, som bliver snittet helt fint. Herefter bliver det vendt med ristede, hakkede hasselnødder, sprød granatæble og saltet og cremet feta. Det smager simpelthen så godt og vil fungere fantastisk til en gryderet, til lasagnen eller et godt stykke kød.

Hemmeligheden bag en god kålsalat er, at man får snittet kålen helt fint. Der er ikke noget værre end en kålsalat med alt for store og grove stykker. Det skal snittes fint, så man bevarer sprødheden, men så det overdøver salaten for meget. Hertil kan vi anbefale dig at bruge et mandolinjern eller noget i den stil. Ellers skal du bare koncentrere dig og snitte det virkelig fint med en kniv.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kålsalater her

Rødkålssalat med feta

Kålsalat med feta og granatæble

Og den her kombination i den her kålsalat med feta og granatæble vil du ikke fortryde, at du begiver dig ud i. Det er virkelig den lækreste efterårssalat, som vi de sidste to uger allerede har spist 3 gange. Nogle gange kræver en salat slet ikke så meget og den her salat opstod egentlig fordi, at vi lige havde rester af det hele liggende. Vi har desuden altid ingredienser til en vinaigrette, så den blev hurtigt rystet sammen og vendt med salaten. Og voila, så har du simpelthen en smagfuld og farverig salat.

Rødkålssalat med feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar