Rødvinsbraiserede svinekæber Rødvinsbraiserede svinekæber Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 3 timer Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på rødvinsbraiserede, møre svinekæber med sellerimos. En smagfuld simreret med svinekød, som smager forrygende. Ingrediensliste Rødvinsbraiserede svinekæber 1200 g. svinekæber 300 g. bacon i tern 4 fed hvidløg 2 stk. løg 4 stk. gulerod 0,5 bundt bladselleri 0,25 bundt frisk timian 6 stk. laurbærblade 0,5 liter rødvin 0,5 liter vand 2 stk. grøntsagsbouillonterning salt/peber Knodsellerimos 1000 g. kartoffel 500 g. knoldselleri 1 dl. mælk 20 g. smør salt Fremgangsmåde Skær grøntsager i grove tern. Steg bacontern i en gryde eller støbejern, der kan tåle at komme i ovnen. Tag bacon fra i en skål. Opvarm ovnen til 140 grader. Puds svinekæberne og brun dem af i smør ved hård varme. Tag dem også fra. Tilsæt alle grøntsagerne og lad dem svitse 3-4 minutter ved middelhøj varme. Tilsæt nu de stegte bacontern, de brunede svinekæber, rødvin, salt, peber, timian, laurbærblade, vand og bouillonterninger. Sæt låg på. Sæt gryden i ovnen i 3 timer (en gryde eller stegeso, som kan tåle at komme i ovnen). I mellemtiden skrælles kartofler og knoldselleri. Skær dem i grove stykker og læg dem i en gryde. Dæk dem med vand. Kog dem møre. Hæld vandet fra og mos eller pisk dem med mælk og smør. Smag til med salt. Server den bløde knoldsellerimos med de møre, braiserede svinekæber. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rødvinsbraiserede svinekæber En lækker omgang rødvinsbraiserede svinekæber serveret med sellerimos må være den ultimative ret her til efteråret og vinteren. Der er intet som simremad, som passer sig selv. Og den her ret med svinekæber er helt fantastisk. Du får nemlig de møreste grisekæber, hvor kødet smelter i munden på dig. I stedet for at servere en almindelig kartoffelmos, så har vi lavet en sellerimos med måde knoldselleri og kartofler, som er pisket med smør og mælk. Det smager nemlig ualmindeligt godt til de braiserede svinekæber. Vil du se flere opskrifter med grisekæber, så har vi et par andre stykker her. Man kan nemlig braisere og tilberede dem i andet end rødvin også. Prøv en omgang ølbraiserede svinekæber eller vores sommerlige udgave. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre gryderetter her Braiserede svinekæber med sellerimos De her braiserede svinekæber med sellerimos er virkelig den skønneste simreret. Vi tilbereder den i en gryde, som kommes i ovnen. Vi har gryder, som kan tåle at komme i ovnen, men har du ikke det, så kan det også laves i en stegeso eller blot simre i en gryde på komfuret. Det er sådan en herlig simreret, som i det store hele passer sig selv. Eftersom den får lov til at simre, så får den også lov til at udvikle den mest fantastiske smag. Det er også en ret, som egner sig vildt godt som gæstemad. Server med en god rødvin til og evt. en let, grøn salat, så har du virkelig alletiders gæstemenu til en kølig dag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Tror i det vil kunne fryses? Jeg er gravid og vil fylde fryseren med lækker og nærende mad til tiden efter fødslen Svar
Kan man lave retten færdig om formiddagen, også varme den op igen til aften inden den skal serveres? Svar