Rødvinssauce Rødvinssauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en lækker rødvinssauce med fløde. Den absolut lækreste rødvinssovs, som du kan servere som tilbehør til rødt kød. Ingrediensliste 3 stk. rødløg 2 fed hvidløg 2 tsk. tørret timian 2 spsk. tomatpure 4 spsk. balsamico 1 spsk. sukker 5 dl. rødvin 3 dl. vand 1 stk. oksebouillonterning 1 dl. piskefløde salt/peber 4 dråber sovsekulør Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med smør. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt tørret timian, tomatpure, balsamicoeddike og sukker. Lad det simre til balsamicoeddiken er kogt en smule ind. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning og rødvin. Lad den nu koge ind ved lav varme i ca. 20-30 minutter eller til den tykner. Hæld saucen igennem en si, så du får sorteret løg og hvidløg fra. Hæld saucen tilbage i gryden. Tilsæt fløde og sovsekulør. Smag til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte mere fløde alt efter hvor kraftig/mild du vil have den. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rødvinssauce Sådan en lækker rødvinssauce hører sig jo næsten til, når man får et lækkert stykke kød. Og så er det faktisk slet ikke svært at lave en hjemmelavet rødvinssovs! Vi må indrømme, at vi da også har haft købt de der færdige udgaver fra supermarkederne, som bare lige skal i en gryde og varmes op. Det er nemt og hurtigt, men det kan altså også noget at lave sådan en hjemmelavet sauce af rødvin! Sådan en sauce smager godt til nærmest alt slags kød, men vi elsker at servere den sammen med et godt stykke oksekød som oksemørbrad. Ellers smager den også formidabelt til beef wellington eller lam. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet bearnaisesauce Rødvinssauce med fløde I en god sauce, så skal der altså også lige et skvæt fløde i. Det skal man altså ikke gå ned på, hvis du spørger os. Udover fløde, så er sovsen selvfølgelig lavet på rødvin, smør, løg og en god fond. Her kan du bruge en hjemmelavet fond eller du kan bruge en bouillonterning, som man opløser i vand. Det bliver selvfølgelig bedst på sådan en god hjemmelavet fond, men det er også meget tidskrævende at lave. Et godt tip i forhold til fond er at lave nogle store portioner, som man så kan fryse ned. Så er det altid nemt at tage hjemmelavet fond op til rødvinssauce og andre saucer. Hvad vil I servere til? Vi ville lave en omgang hasselback kartofler, en rosastegt oksemørbrad og en salat ala den her med tomater, parmesan og ristede pinjekerner. Det er altså bare en helt fantastisk weekendmenu eller gæstemenu, som man aldrig går galt i byen med. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.