Rosinboller

rosinboller
Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på rosinboller, en skøn gammeldags bolle med store rosiner. De er super lækre og svampede og bliver ikke tørre.

Ingrediensliste

  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 3 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. æg
  • 700 g. hvedemel
  • 150 g. rosiner

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge en gryde med vand. Tilsæt dine rosiner til det kogende vand og tag gryden af blusset. Lad dem trække i vandet i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad rosinerne køle af.
  2. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
  3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt olie.
  5. Tilsæt først rosiner og herefter hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 80 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum.
  11. Lad dem hæve i 1 – 1,5 time tildækket med et viskestykke et lunt sted.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.
Bedøm denne ret

Opskrift på rosinboller

Her får du opskriften på svampede og nemme rosinboller. Rosinboller er vel sådan en ting, at enten så hader man dem eller så elsker man dem. De er på mange måder en gammeldags bolle, som vi alle nok har smagt på et eller andet tidspunkt.

En skøn eftermiddagsbolle, som smager skønt med et lag smør på. Og så skal de helst nydes, imens de er lune. I hvert fald hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Chokoladeboller

rosinboller

Boller med rosiner

Det er lyse og lækre boller fyldt med saftige rosiner. Det er også sådan en god eftermiddagsbolle til mindre børn, når ulvetimen nærmer sig hen mod eftermiddagen. Du kan dog sagtens tilføje lidt groft mel eller lidt kerner til bollerne også, hvis du gerne vil have en grovere og mere mættende variant. Det gør bestemt ikke bollerne dårligere!

Et lækkert tip er også at tilføje lidt hakket chokolade til bollerne, så du både har rosiner og chokolade i. Det smager nemlig også rigtig godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. I skriver i punkt 3 at man også skal tilføje kardemomme, men nævner det ikke i ingredienslisten, så er lidt i tvivl om hvor meget man skal bruge 🙂

  2. Tak for en rigtig lækker opskrift, – min svoger siger, at det er de bedste boller, han har fået. Det siger ikke så lidt, for der hvor han bor, bliver der bagt en del boller af de pensionerede damer 😉
    Har brugt opskriften en del gange efterhånden, denne gang bagte jeg bollerne ved 220 gr. uden varmluft, synes faktisk bollerne blev mindst lige så gode, om ikke bedre med en lidt mere sprød skorpe…
    Jenny Elise

Skriv en kommentar