Chokoladeboller

Opskrift på chokoladeboller
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på nemme og luftige chokoladeboller med masser af chokolade. Det er verdens bedste chokoladeboller, som ikke bliver tørre.

Ingrediensliste

 • 5 dl. kærnemælk
 • 50 g. gær
 • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
 • 1 stk. æg
 • 1,5 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 900 g. hvedemel
 • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Tag kærnemælk ud 15 minutter før den skal bruges. Kærnemælk hældes over i din røreskål, herefter røres gær ud.
 2. Tilsæt nu olie, sukker, salt og et sammenpisket æg og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt din dej, indtil den er smidig og glat.
 3. Chokolade hakkes groft og æltes i til sidst. Ælt ikke for længe, når chokoladen er kommet i, så undgår du, at den smelter.
 4. Dejen deles i 20 stykker og formes til boller.
 5. Gør en dyb bageplade med bagepapir klar. Placer dine boller med 1-2 centimeters afstand fra hinanden. På den måde vokser de sammen og du undgår tørre kanter.
 6. Dæk dine chokoladeboller med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 2 timer.
 7. Ovnen tændes på 200 grader over- og undervarme.
 8. Pensl dine chokoladeboller forsigtigt med et sammenpisket æg. Bag dine boller i cirka 10-14 min. alt efter styrken på din ovn. Hold øje med dem efter 8 minutter.
 9. Lad dem køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på chokoladeboller

Her får du den bedste opskrift på luftige og nemme chokoladeboller med masser af chokolade. Vi vil vove at påstå, at det er verdens bedste chokoladeboller! Det synes vi i hvert fald selv. De er store, bløde og bliver ikke tørre eller klæge. Vi laver dem med kærnemælk, da det gør dem super bløde og luftige.

Vi elsker, når man placerer dem tæt på en bageplade, så de hæver sammen. Så undgår man nemlig tørre kanter og får derimod de lækreste chokoladeboller. Den her opskrift er også super nem sammenlignet med andre. Dejen skal nemlig kun hæve én gang. Det gør den her opskrift til den absolut nemmeste af alle.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokolade

Chokoladebolledej

Luftige chokoladeboller

Vi får luftige chokoladeboller ved at sørge for at lade dem hæve godt. Det er nemlig super vigtigt, da de ellers bliver tørre og kedelige hurtigt. Vi bruger desuden kærnemælk, som også er med til at gøre dem super bløde. Du kan dog sagtens bruge almindelig mælk, hvis du ikke har kærnemælk. Hvis du derimod har noget skyr, yoghurt eller creme fraiche stående, så tilsæt 1-2 spsk. af det, da det giver samme effekt.

Luftige chokoladeboller

Vi lader dem kun hæve én gang

Modsat mange andre opskrifter, så lader vi vores chokoladeboller hæve én gang i alt. Vi former derfor dem med det samme efter dejen er æltet. Så placerer vi dem på en bageplade og lader dem herefter hæve 2 timer et lunt sted. Så synes vi personligt, at vi får de bedste og lækreste boller.

Luftige chokoladeboller

Kan dejen koldhæves?

Dejen kan sagtens koldhæves. Så vil vi anbefale at bruge 15 g. gær i stedet for 50 g. Så kan du selv vælge om du vil forme bollerne inden eller efter de har hævet. Vi plejer dog at forme dem inden og så blot placere dem i nogle små bradepander, som kan være i køleskabet. Så deler vi dem i 2 små bradepander. Det er nemt dagen efter blot at skulle tænde ovnen og bage dem. Så er det lige pludselig ingen sag at vågne op til hjemmebagte, lækre chokoladeboller.

LÆS OGSÅ: Store og bløde kærnemælksboller

Opskrift på chokoladebollerHvordan opbevares de bedst og kan de fryses?

Vi plejer altid at fryse dem ned, hvis vi ved, at vi ikke får spist dem alle i løbet af et par dage. Ellers opbevarer vi dem i en plastikpose, som er lukket. Gerne på køkkenbordet, da de bliver tørre i køleskabet. Men vi vil helt klart anbefale at fryse dem ned. Frys dem ned med 4-5 boller pr. pose. Så er de nemme at tage op og lune, når trangen til noget sødt melder sig.

Vi nyder i hvert fald godt af at have dem på frost, når vi kommer hjem fra universitet. Så er de nemme lige at lune på brødristeren eller ved en hurtig tur i ovnen.

Verdens bedste chokoladeboller

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

 1. Jeg sætter chokolade bollerne ind i ovnen og hæve, så er jeg fri for at viskestykket (måske) klistrer fast. Og for at gøre bollerne ekstra svampede og lækre pensler jeg dem med smeltet smør ?

  1. Hej Tina,

   Vi lader den lige stå ude 15 minutter inden den skal bruges. Den skal ikke lunes, da dejen bliver for varm så og så vil chokoladen smelte.

   Det er meget vigtigt, at de får lov til at hæve flot op. Det kan være, at det tager 1,5 time eller 2 timer eller 2,5 time. Det kommer an på hvor varmt der er det sted de står og hæver 🙂

   Knus

 2. Hej!
  Mine hæver flot, men når jeg pensler dem med æg, falder de sammen igen.

  Er det fordi jeg bør lade dem hæve i mere end 1.5 timer?
  På forhånd takz

  1. Hej An,

   Nej, det er fordi man skal være meget forsigtig når man pensler. Man punkterer nemlig hævningen, men de bliver også super luftige og svampede. Du kan evt. lade være med at pensle dem 🙂

   Kh

  1. Hej Carina,

   Vi har ikke selv prøvet det, men flere har haft fine oplevelser med det. Brug blot halv mængde gær og koldhæv dejen natten over 🙂

   Kh

  1. Hej Tanja
   Vi varmer dem ved 180 grader alm. ovn i 5-8 minutter, når de er optøet 🙂
   God weekend til dig!
   Kh

 3. Hej?
  Er det samme mængde dej i har lavet af på billedet? Ser nemlig ud til der kun er 12, jeg har lavet 20 som der står og de står lige nu til hævning.
  Håber de bliver ligeså fine og store som dem på billedet, det er første gang jeg laver dem?

  1. Hej Charlotte,

   Ja, men olivenolie er ikke smagsneutralt, så vi anbefaler en smagsneutral olie som erstatning 🙂

   Kh

 4. For mig fungerede det slet ikke med yougurt 1-2spsk istedet for 5dl kærnemælk. Dejen blev ikke som ønsket.. Jeg har derfor brugt dej opskriften på de gode pølsehorn og det fungerede ☺️

  1. Jeg tror, at du skal erstatte de 5 dl kærnemælk med 5 dl mælk + 2 spsk yoghurt – det er i hvert fald sådan jeg læser det.

 5. Hej.
  Har lige bagt 30 stk i dag og jeg om sige det er de bedste chokolade boller jeg og familien har fået.
  De er meget bedre end fra bageren ja selv fra Lagkagehuset.?

  Marts 7- 2021

 6. Hej Mummum

  Mine smagte for meget af gær, selvom jeg synes at dette blev opløst fint i kærnemælken. Hvad kan være årsagen hertil?

  Hilsen Karoline

 7. Hej, jeg sprang ud i denne opskrift igår og de smager skønt! Men hvordan får i dem til at hæve så flot i højden? Mine blev mere flade og med større omkreds i stedet for.

  1. Hej Marianne,

   Man kan finde sådan nogle skemaer online, hvor der står hvor meget tørgær man skal bruge ift. almindelig gær 🙂
   Så får man et skema som dette:
   1 g. Tørgær = 4,2 g. Frisk gær
   2 g. Tørgær = 8,3 g. Frisk gær
   3 g. Tørgær = 12,5 g. Frisk gær
   4 g. Tørgær = 16,6 g. Frisk gær
   5 g. Tørgær = 20,8 g. Frisk gær
   6 g. Tørgær = 25 g. Frisk gær
   7 g. Tørgær = 29,2 g. Frisk gær
   8 g. Tørgær = 33,3 g. Frisk gær
   9 g. Tørgær = 37,5 g. Frisk gær
   10 g. Tørgær = 41,7 g. Frisk gær
   11 g. Tørgær = 45,8 g. Frisk gær
   12 g. Tørgær = 50 g. Frisk gær

   Kh

 8. Jeg har nu bagt mine chokolade boller I 25 minutter i ovnen, og de er ikke tilnærmelsesvis færdige.. Hvad gør jeg forkert?

  1. Hej Pernille,

   Det lyder meget mærkeligt. Har du ændret noget i opskriften? Og hvad står din ovn på? Er den ny eller en ældre model?

   Kh

 9. Hejsa. Kan man lave dejen, lade den hæve, forme bollerne og så bage bollerne en anden dag.

  Eller er det bedst at bage bollerne inden frysningen ?

  1. Hej,

   Så skal du fryse dem ned inden hævning, men det er desværre ikke noget, som vi har erfaring med 🙂

   Kh

Skriv en kommentar