Tilmeld nyhedsbrev

Chokoladeboller

Chokoladeboller

Chokoladeboller

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nemme, lækre og store chokoladeboller med masser af chokolade. De er lavet med kærnemælk og er super nemme at lave.

Ingrediensliste

  • 5 dl. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 1,5 dl. rapsolie
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 900 g. hvedemel
  • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tag kærnemælk ud 15 minutter før den skal bruges. Kærnemælk hældes over i din røreskål, herefter røres gær ud.
  2. Tilsæt nu olie, sukker, salt og et sammenpisket æg og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvedemel og ælt din dej, indtil den begynder at slippe kanterne en smule.
  3. Chokolade hakkes groft og æltes i til sidst. Ælt ikke for længe, når chokoladen er kommet i, så undgår du, at den smelter.
  4. Dejen deles i 20 stykker og formes til boller.
  5. Gør en dyb bageplade med bagepapir klar. Placer dine boller med 1-2 centimeters afstand fra hinanden. På den måde vokser de sammen og du undgår tørre kanter.
  6. Dæk dine chokoladeboller med et viskestykke og sæt dem til hævning et lunt sted i 1,5 time.
  7. Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
  8. Pensl dine chokoladeboller med sammenpisket æg. Bag dine boller i cirka 12-14 min.

Bedøm denne ret

Chokoladeboller

Den lækreste opskrift på nemme og luftige chokoladeboller med masser af chokolade. Måske verdens bedste chokoladebolker. De er lavet med kærnemælk, er svampede og super luftige. Det er noget af det lækreste bagværk og vi elsker chokoladeboller.

Vi elsker, når man placerer dem tæt på en bageplade, så de hæver sammen. Så undgår man nemlig tørre kanter og får derimod de lækreste chokoladeboller. Den her opskrift er også super nem sammenlignet med andre. Dejen skal nemlig kun hæve én gang. Det gør den her opskrift til den absolut nemmeste af alle.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokolade

Chokoladeboller

Kan dejen koldhæves?

Dejen kan sagtens koldhæves. Så vil vi anbefale at bruge 20 g. gær i stedet for 50 g. Så kan du selv vælge om du vil forme bollerne inden eller efter de har hævet. Vi plejer dog at forme dem inden og så blot placere dem i nogle små bradepander, som kan være i køleskabet. Så deler vi dem i 2 små bradepander. Det er nemt dagen efter blot at skulle tænde ovnen og bage dem. Så er det lige pludselig ingen sag at vågne op til hjemmebagte, lækre chokoladeboller.

LÆS OGSÅ: Store og bløde kærnemælksboller

ChokoladebollerHvordan opbevares de bedst og kan de fryses?

Vi plejer altid at fryse dem ned, hvis vi ved, at vi ikke får spist dem alle i løbet af et par dage. Ellers opbevarer vi dem i en plastikpose, som er lukket. Gerne på køkkenbordet, da de bliver tørre i køleskabet. Men vi vil helt klart anbefale at fryse dem ned. Frys dem ned med 4-5 boller pr. pose. Så er de nemme at tage op og lune, når trangen til noget sødt melder sig.

Vi nyder i hvert fald godt af at have dem på frost, når vi kommer hjem fra universitet. Så er de nemme lige at lune på brødristeren eller ved en hurtig tur i ovnen.

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi hver dag lægger nye opskrifter ind.

Kommentarer

  1. Jeg sætter chokolade bollerne ind i ovnen og hæve, så er jeg fri for at viskestykket (måske) klistrer fast. Og for at gøre bollerne ekstra svampede og lækre pensler jeg dem med smeltet smør 😊

    1. Hej Tina,

      Vi lader den lige stå ude 15 minutter inden den skal bruges. Den skal ikke lunes, da dejen bliver for varm så og så vil chokoladen smelte.

      Det er meget vigtigt, at de får lov til at hæve flot op. Det kan være, at det tager 1,5 time eller 2 timer eller 2,5 time. Det kommer an på hvor varmt der er det sted de står og hæver 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven