Rosinkugler

Opskrift til stk. Opskrift til 14 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede rosinkugler med hasselnødder, kakao og havregryn. Lav nemt lækre og mættende snackkugler.

Ingrediensliste

 • 200 g. rosiner
 • 0,5 dl. vand
 • 100 g. havregryn
 • 15 g. bagekakao
 • 50 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft. Kom hasselnødder på en bageplade med bagepapir og bag dem i 7-10 minutter.
 2. Lad dem afkøle.
 3. I mellemtiden blendes rosiner og vand i en foodprocessor. Tilsæt herefter havregryn og bagekakao. Blend til du har den ønskede konsistens.
 4. Kom massen i en skål.
 5. Blend eller hak de ristede hasselnødder fint.
 6. Tril nu kugler og vend i de hakkede hasselnødder.
 7. Læg kuglerne i en lufttæt beholder og opbevar dem på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på rosinkugler

Her får du opskriften på sunde og nemme rosinkugler. De er perfekte som en sund snack til om eftermiddagen, i madpakken eller på farten. Det er så nemt at lave sine egne snacks og så kan man samtidig spare mange penge. Især hvis du har en tendens til at købe diverse barer osv. i supermarkederne. Men med denne opskrift kan du altså nemt lave dine egne rosinkugler.

Vi får ofte spørgsmål til sundere alternativer, hvor der ikke er brugt dadler. Derfor satte vi os for at eksperimentere mere med at bruge rosiner. Vi har i denne opskrift brugt californiske rosiner, som er bløde, saftige og som har en god naturlig sødme. De egner sig derfor perfekt til disse snackkugler, hvor de fungerer som basen. De giver en god sødme og smag til kuglerne.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på sunde snacks 

ingredienser rosinkugler

Sunde snackkugler med rosiner

De her små snackkugler er geniale til at tage sukkertrangen hen på eftermiddagen eller hvis du gerne vil have en lille aftensnack. Vi laver ofte et lille snackfad med lidt forskellige grøntsager skåret i stave og så en eller to af disse kugler. Det tager lige den lille sult, man ofte kan føle imellem frokosten og aftensmaden.

Lav gerne en stor portion af disse. De kan nemlig holde sig længe på køl i en lufttæt beholder og hvis du ikke får spist alle, så kan de også sagtens fryses ned. Vi har brugt hasselnødder til disse, men du kan også sagtens bruge mandler. Vil du gøre dem lidt mere romkugleagtige, så kan du også tilføje lidt romessens til selve massen. Det smager også mega godt!

rosinkugler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar