Sådan laver du havregrød

Sådan laver du nemt havregrød 
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

2 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

7 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på havregrød lavet på enten vand eller mælk. Du får desuden også fremgangsmåden til hvordan man laver det i gryde og i mikrobølgeovn.

Ingrediensliste

  • 2 dl. havregryn
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. mælk
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Du kan bruge enten finvalsede eller grovvalsede havregryn. Med finvalsede havregryn bliver din havregrød mere lind, hvorimod grovvalsede gør, at der er mere tekstur i den.
  2. Put havregryn, vand og valgfri mælk op i en gryde. Put et nip salt i.
  3. Bring det i kog ved mellem varme. Rør jævnligt.
  4. Når grøden begynder at tykne, så kan du selv styre hvilken konsistens du vil have. Hvis den skal være tynd, så fjerner du gryden, når den har nået den konsistens ellers lader du den koge lidt længere.
  5. Tag grøden af og anret i 2 skåle. Top med sukker, smør, æbler, peanutbutter eller hvad du ellers har lyst til.
Bedøm denne ret

Sådan laver du nemt havregrød

Selvom havregrød er relativt simpelt at lave, så har vi alle nok stået med spørgsmålet: Hvordan laver man egentlig havregrød? Og hvordan laver man havregrød i mikroovn? For selvom det er en nem og simpel morgenmad, så er det altså ikke altid, at man lige har styr på mængderne.

Vi vil vove at påstå, at der nok er rigtig mange danskere, som spiser en portion varm havregrød til morgenmad – for er havregrød ikke sundt? Og jo, det er det. Det er sundt og det mætter rigtig godt, så det er derfor en helt fantastisk måde at starte dagen på. Medmindre du overhælder den med sukker selvfølgelig.

Sådan laver du nemt havregrød 

Lækker og nem havregrød

Det er super nemt at lave havregrød, hvis man husker denne beregning. Du skal nemlig bruge 1 dl. havregryn til 2 dl. væske. Altså dobbelt så meget væske som havregryn. Vi plejer desuden at beregne, at 1 dl. havregryn er nok til 1 person. Så hvis du skal lave til 2 eller derover, så bruger du bare det antal dl. som du skal lave til.

Du kan lave din havregrød i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Vi synes resultatet bliver bedst i en gryde, men du kan uden tvivl også lave en god havregrød i mikroovnen. Det er også hurtigere, især hvis du har travlt om morgenen.

Havregrød lavet på mælk eller vand?

Du kan lave din havregrød på enten mælk eller vand – eller en blanding af de to. Vi foretrækker at bruge halv dele vand og halv dele mælk. Du behøves ikke at bruge almindelig mælk. Du kan sagtens bruge havremælk, mandelmælk eller sojamælk, hvis du prøver at undgå mælkeprodukter.

Læs også: Havregrød med peanutbutter og æbler

Sådan laver du nemt havregrød 

Sådan laver du havregrød i mikroovnen

Man kan også lave grød i mikrobølgeovnen. Målene for én person er: 1 dl. havregryn og 2 dl. væske. Her kan du bruge mælk eller vand – eller en kombination af begge. Put alle ingredienserne og et nip salt i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Hvis du kan indstille Watt på mikroovnen, så skal den stå på ca. 300-400. Giv den først 2 minutter. Rør herefter rundt og giv den yderligere 2 min. Hvis den er blevet lidt for tyk, så kan du sagtens tilføje lidt mere væske.

Tag den ud af mikroovnen. Top med sukker, smør eller hvis det skal være en sund grød, så top med æble og lidt kanel. Spis med det samme.

LÆS OGSÅ: Havregrød med drømmekagetopping

Sådan laver du nemt havregrød 

Andre opskrifter med grød

Når først du har lavet din grød, så er der faktisk også mange muligheder med resterne af din grød. Måske du har lavet en alt for stor portion – så behøves du ikke at smide den ud. Man kan lave lækre boller eller klatkager med en rest grød.

LÆS OGSÅ: Grødboller

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Alternativ havregrød med meget lang tilberedningstid:
    Til 1 person med god tid, beregnes 40 g grovvalsede havregryn og 400 g vand.
    Gryn og vand opvarmes langsomt til kogepunktet, men uden at koge, over 45- 60 min.
    Grøden skal lige koge op i få sekunder, og der røres forsigtigt rundt i grøden.
    Gryden tildækkes og står i 15-20 min.
    Inspirationen til denne opskrift kommer fra forskellen i kogetider på løse ris – risengrød

Skriv en kommentar