Tilmeld nyhedsbrev

Saftige hakkebøffer i svampesauce

Saftige hakkebøffer i svampesauce

Saftige hakkebøffer i svampesauce

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på saftige hakkebøffer i en cremet svampesauce. Server med kogte eller bagte kartofler og evt. en simpel salat. Så er det altså nem og lækker aftensmad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 løg
  • 250 g. champignon
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1/2 tsk. kulør
  • 150 g. bacon i skiver
  • Salt/peber

Tilbehør

  • 1 portion sesamkartofler (Find opskriften lige her)

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint.
2. Rens champignon og skær i kvarte.
3. Form 4 hakkebøffer: Krydr godt med salt og peber. Læg dem til side.
4. Steg bacon, enten på en pande eller i ovnen. Hvis du steger i ovnen, så placer bacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer med et par cm. mellemrum. Bages i ca. 10-15 min ved 200 grader varmluft (kan med fordel laves samtidig med kartofler).
5. På en pande varmes ca. 2 spsk. fedtstof (olie eller smør) op. Herefter svitses løg og hvidløg først af. Herefter tilsættes champignoner. Lad det hele sautere, så det får farve.
6. Tag det hele af panden og placer det i en skål eller dyb tallerken og sæt til side.
7. Hæld 2 spsk. fedtstof på panden igen. Steg dine hakkebøffer af, så de får ca. 4 min. på hver side og får god farve. Herefter tages de af panden.
8. På den varme pande tilsættes først 1 dl. hvidvin.
9. Herefter tilsættes madlavningsfløde og 1 bouillionterning.
10. Lad det hele simre. Tilsæt evt. et par dråber sovsekulør.
11. Placer dine bøffer, stegte champignoner, løg og hvidløg tilbage i saucen. Smag til med salt og peber.
12. Lad det hele simre i 7-10 min.
13. Server med et stykke bacon på hver bøf og sammen med kartofler.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på en af de mest efterspurgte opskrifter, nemlig saftige hakkebøffer i en cremet svampesovs. Det er de bedste og mest smagfulde hakkebøffer med bacon og så er det så nemt at lave, da det hele laves i én pande.

Det er nem aftensmad både til hverdag, men også til weekenden. Vi har ofte fået retten som fredagsmad, da den er hurtig at lave men samtidig smager rigtig godt.

Det er bare en god måde at gøre hakkebøffer mere spændende på, for vi oplever, at man ofte kører i de samme retter igen og igen. Så det her er en god ret til at prøve noget nyt og komme ud af sin comfort zone.

Skriv en kommentar