Salat med bagte rødbeder og feta

Opskrift på salat med bagte rødbeder og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker salat med bagte rødbeder, feta, valnødder og frisk persille. En skøn vintersalat, som du kan servere til oksekød, kylling osv.

Ingrediensliste

 • 300 g. rødbede
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 100 g. valnødder
 • 80 g. fetaost
 • 0,5 bundt frisk persille
 • 1 stk. rødløg
 • Dressing

 • 2 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. akaciehonning
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Skræl rødbeder. Den vægt der er angivet er i skrællet vægt.
 3. Skær i tern på ca. 2 cm.
 4. Placer rødbede i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Vend dem i olie og drys salt udover.
 5. Bag dem i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Imens de er i ovnen, så gøres alle de andre ting klar.
 6. Fordel valnødder på en bradepande med bagepapir. Rist dem i ovnen i ca. 5-6 minutter. De skal have lidt farve. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
 7. Rør dressingen sammen. Smag til med salt og peber. Juster evt. med mere citronsaft for at finde den rigtige syrlighed.
 8. Hak persille fint. Skær rødløg i tynde både.
 9. Når rødbederne er færdigbagte, så vendes de sammen med rødløg, persille, knuste valnødder og dressingen.
 10. Anret på et fad. Top til sidst med smuldret feta og evt. lidt flere valnødder.
 11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på salat med bagte rødbeder og feta

Den lækreste salat med bagte rødbeder, feta, rødløg og ristede valnødder. Det her er virkelig en simpel, men virkelig lækker salat! Så hvis du mangler lidt inspiration til en god salat med rødbeder, så er det denne du skal prøve. Den er perfekt som tilbehør til stort set alt slags kød og så er den altså ekstra god i de her kolde efterårs- og vintermåneder.

Selve rødbederne bliver bagt i ovnen vendt i olie, salt og peber. Herefter bliver de bagte rødbeder vendt med fetaost, rødløg, persille og valnødder, som også er ristet i ovnen. Det giver en smagfuld og sprød salat, som smager fantastisk.

LÆS OGSÅ: Grønkålssalat med bagte rodfrugter

Opskrift på salat med bagte rødbeder og feta

Salat med rødbeder

Selvom det måske er de færreste, som bruger rødbeder i deres salater, så smager det altså virkelig skønt. Især når man lige bager dem inden, da det bringer noget sødme frem i rødbederne. Vi bager dem indtil de er møre, men de må stadig gerne have en snert af noget bid. Så synes vi, at de bliver aller bedst! Når de søde rødbeder bliver vendt med den salte fetaost og de sprøde valnødder, så får du altså en herlig salat, som indeholder alle elementer.

Server din rødbedesalat til oksemørbrad, oksekød, kylling, svinemørbrad eller en hel kylling. Du kan også servere den, som den er, da den i sig selv er super mættende. En varm salat er også virkelig skøn her i de koldere måneder, hvor man gerne vil have nogle varme og lækre retter. Denne er absolut én af vores favoritter.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar