Salatbåde med crispy chicken og chilimayo Salatbåde med crispy chicken og chilimayo Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 25 minutterTilberedningstid 15 minutterSamlet tid 40 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på salatbåde med crispy chicken og chilimayo. Salattacos med kylling, nudler, hjemmelavet mayo, chili og koriander.IngredienslisteChilimayo 1 stk. æg 2 dl. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. sød sennep 2 tsk. sambal olek (eller anden chilipaste) 1 tsk. citronsaft 1 fed hvidløg (pillet) 1 tsk. akaciehonning salt/peberCrispy chicken 600 g. kyllingebryst 2 stk. æg 100 g. hvedemel 50 g. pankorasp salt/peberAndet 100 g. nudler 2 spsk. sojasauce 2 tsk. sesamolie 200 g. gulerod 0,5 stk. frisk chili 0,25 bundt frisk koriander 2 stk. limeLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeChilimayoPut alle ingredienserne op i et højt glas (som ofte hører med til stavblender).Sæt din stavblender ned i glasset, så den rører bunden. Tænd og blend imens du holder blenderen ned mod bunden. Du kan herefter hurtigt se, at den begynder at tykne og ændre farve.Begynd herefter langsomt at bevæge stavblenderen op og ned, indtil du får en tyk konsistens.Crispy chickenRens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.Find tre skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber. Og i den tredje kommes hvedemel i.Vend nu først kyllingebryst i hvedemel, herefter i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3-5 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.AndetKog nudler efter pakkens anvisning. Når de er færdigtilberedte, så hældes vandet fra og de skylles i koldt vand.Vend nudlerne med sesamolie og soja.Skræl gulerødder og brug skrælleren til at lave tynde strimler.Rengør salatblade og anret på et fad.Top med nudler, crispy chicken, gulerodsstrimler, chilimayo, fintskåret chili og frisk koriander.Server med lime til.Lås skærmOpskrift på salatbåde med crispy chicken og chilimayoServer de her salatbåde med crispy chicken og chilimayo, hvis du gerne vil prøve noget nyt. Vi har før lavet en variant af de her salatbåde eller salattacos. Sidst var det denne her med pulled chicken, men det er altså også super lækkert med sprød paneret kylling i. For at give mere fylde har vi også tilføjet nogle nudler, som er vendt i lidt soja og sesamolie. Derudover er de pyntet med gulerødder, en hjemmelavet chilimayo, frisk koriander og chili. De er gode i sig selv, men kan også serveres som en del af flere små retter. Måske man lavede en asiatisk-inspireret salat til eller nogle stegte ris for lidt mere fylde. Vi elsker alt der minder om tacos! Det her med at få en bid af det hele. Mums, det er altså bare godt.Som bund har vi brugt hjertesalat, men det kunne også være romainesalat eller spidskål. Det skal bare være noget salat som har lidt sprødhed over sig og som kan bruges som en lille skål eller taco til fyldet. Og kan du bedre lide en lidt mere traditionel taco, så kan man selvfølgelig også bruge tortillapandekager i stedet.LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på asiatisk-inspireret mad her Salattacos med crispy chickenDe her salattacos med crispy chicken har været en del gange på menuen den seneste måned. Det er nemt at lave og så er den hjemmelavede chilimayo altså lige prikken over i’et! Den har både hvidløg og chili i sig, så det giver altså bare en god smag. Det gode ved at lave en hjemmelavet chilimayo er også, at man selv kan styre styrken. Altså hvor stærk den skal være. Så er du til en rigtig spicy en, så kan du tilføje lidt mere sambal olek eller chilipaste. Det er jo en smagssag, men de her salattacos er altså bedst med sådan en god chilimayo på.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.